<

«Конкретних термінів немає»: у Кремлі не підтверджують домовлену дату зустрічі нормандської четвірки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:15 | 17.11.2019 / Новини / , , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Натомість всі три інших сторони говорили про зустріч 9-го грудня. 

Лідери країн “нормандської четвірки” можуть зустрітися до кінця поточного року, однак точних строків наразі немає. Про це заявив помічник президента РФ Юрій Ушаков в ефірі пропагандистського каналу “Россия-1”. 

“Можлива, так. Я думаю, що в цьому році цілком буде шанс провести. Я не можу сказати конкретні терміни, тому що вони ще поки обговорюються, але очевидно в цьому році”, – наводить його цитату “Інтерфакс-Україна”, – передає ТСН.

Про те, що зустріч відбудеться до кінця року говорив і речник Володимира ПутінаДмитро Пєсков

“Швидше за ми сповнені оптимізму на той рахунок, що відбудеться до (до кінця року – ред.), тому що конкретних термінів поки немає”, – сказав Пєсков.

Примітно, що раніше про зустріч із конкретною датою – 9-го грудня – повідомляли в Офісі президента України. Аналогічну дату називали в Адміністрації президента Франції Еммануеля Макрона та у канцлерки Німеччини Ангели Меркель.

У Мінську на переговорах учасників Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі було знято усі перешкоди на шляху до зустрічі лідерів країн “нормандського формату”.

“Розведення сил та засобів в районі н.п. Золоте, Петрівське та Станиця Луганська стало останніми кроками в цьому напрямку”, – зазначила прес-секретар представника України у ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер. 

16-го вересня президент України Володимир Зеленський назвав основні три питання, які будуть обговорюватися на саміті – звільнення полонених за принципом “всіх на всіх”, розведення військ по всій лінії фронту, а також умови проведення місцевих виборів на окупованих територіях.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота