<

Командири з «Азовсталі» повернулися з Туреччини до України

18:04 | 8.07.2023 / Новини / , , /
Перегляди
290
/ Коментарі відсутні

В Україну з Туреччини повернулися військові командири, які захищали «Азовсталь», а потім після звільнення з російського полону за обміном перебували в цій країні.

Про це повідомив в телеграмі президент Володимир Зеленський. 

«Повертаємося додому з Туреччини й повертаємо додому наших героїв. Українські воїни Денис ПрокопенкоСвятослав Паламар, Сергій Волинський, Олег ХоменкоДенис Шлега нарешті будуть із рідними. Слава Україні!» – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 16-го травня 2022 року в Міноборони повідомили, що Україна розпочала операцію з порятунку захисників Маріуполя. Вона тривала кілька днів. Україна планує повернути всіх оборонців через обмін.

21 вересня 2022 року Україні вдалося звільнити з російського полону 215 людей, з-поміж яких 108 бійців «Азову». Серед них і командири гарнізону «Маріуполь» Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко та Денис Шлега. Однак командири з вересня перебували у Туреччині під гарантіями захисту й безпеки президента Реджепа Ердогана. Вони мали залишатися там до кінця війни.

Дружина «Редіса» та засновниця Асоціації сімей захисників «Азовсталі» Катерина Прокопенко у травні 2023 року розповідала «Укрінформу», що командири перебували на закритому режимному об’єкті.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя