<

Клуб культурних менеджерів розкриває секрети успіху культурних проєктів у Волинській області

16:09 | 14.08.2023 / Новини / , /
Перегляди
128
/ Коментарі відсутні

На Волині розпочали реалізацію проєкту, який покликаний сприяти масштабуванню процесу розвитку культури громад. Назва проєкту – “Клуб культурних менеджерів”. Перша зустріч клубу відбулася нещодавно у Володимирі і зібрала кілька десятків людей з з різних куточків області, яким небайдужа культура Волині. 

Окрім мешканців Володимира на першу зустріч з’їхалися культурні менеджери з Ковеля, Луцька, Торчина, Нововолинська, Ківерців, Шацька, Вишнівської, Зимнівської, Павлівської та Горохівської громад. 

Перед пристуніми виступали спікери: автори успішних культурних проєктів області. Так, Руслана Порицька розповіла про секрети вдалих театральних проєктів “Гармидер” та “Культурне укриття”; давала відповіді на запитання про те, де знайти ідеї та грантове фінансування авторка подкастів та радіоведуча Анастасія Передрій; а культурна експертка, директорка літературного фестивалю “Фронтера” Елла Яцута провела тренінг з розробки концепції культурних проєктів. 

Також учасники мали можливість познайомитися та взяти участь у нетворкінгу за кавою. 

Як розповіла культурна експертка Елла Яцута перший меседж, який доносила слухачам  – це те,  що у людей, які горять культурою, є багато і спільно вони можуть досягнути багато. 

“Друге –  це те, що грантовий менеджмент, залучення фінансування, побудова стратегії діяльності культурної організації – це не є вища математика, а зрозумілий механізм, який можна взяти собі у використання і вже з завтрашнього дня почати його впроваджувати”

Зі слів Руслани Порицької, дуже важливо для вдалого культурного проєкту – розбудовувати спільноту. 

“Не варто обмежуватися тільки своїм колективом, що би це не було, яка би це не була організація, інституція,  проєкт і так далі. Спільнота – це поняття набагато ширше і треба аналізувати, кого ще можна втягнути (в доброму значенні) в ваш цей проєкт. Про це розповідала. Ну і про потрібність і важливість взяття на себе відповідальності. Ми звикли у сфері культури, що відповідальність – це те, що нам дають. Культура і мистецтво – це про про індустрії і це теж про браття на себе відповідальності за проєкти повного циклу”. 

За словами виконавчої директорки Агенції регіонального розвитку Прибужжя Ірини Пикалюк, яка реалізує проєкт “Клуб культурних менеджерів”, таких зустрічей в рамках клубу  передбачено ще три. Так, наступна з них відбудеться вже 20-го серпня. З програмою зареєстровані учасники зможуть ознайомитися вже за кілька днів. 

До речі, будь-який мешканець Волинської області може взяти участь у проєкті. Вона – безкоштовна. Якщо ви бажаєте розвивати культуру своєї громади, ви культурний менеджер, представник громадської організації чи простий мешканець громади, який хоче бачити у майбутньому розвинену галузь культури у громаді – реєструйтеся. 

Для цього, наголошують організатори, варто зареєструватися у формі за посиланням та перевіряти час від часу електронну пошту. 

Проєкт “Клуб культурних менеджерів” має на меті створити простір для співпраці та обміну досвідом між культурними організаціями, митцями та іншими стейкхолдерами культурного сектору регіону. Ініціатива зосереджується на забезпеченні високої якості культурних заходів та стимулюванні творчості у Волинській області.

Проєкт реалізується Агенцією регіонального розвитку Прибужжя за підтримки Українського культурного фонду. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок