<

Кількість жертв землетрусу в Туреччині та Сирії перевищила 45 000

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:47 | 18.02.2023 / Новини / , , /
Перегляди
99
/ Коментарі відсутні

Станом на 18-те лютого кількість загиблих внаслідок землетрусу в Туреччині та Сирії зросла до більш як 45 тисяч людей, унаслідок трагедії зруйновано близько 264 тисяч квартир.

Про це повідомляє Reuters, пише Суспільне.

“Понад 45 000 людей загинули внаслідок землетрусу, що вразив Туреччину та Сирію, очікується, що кількість жертв зросте: близько 264 000 квартир у Туреччині зруйновано, і багато хто досі вважається зниклим безвісти”, — пише видання.

Напередодні, 17-го лютого, у Туреччині з-під завалів врятували ще трьох людей.. Кількість загиблих у Туреччині натепер становить 39 672 людини, на півночі Сирії зафіксовано понад 5 800 смертей. Кількість жертв у Сирії не змінювалась впродовж кількох останніх днів.

У мечетях всього світу 17-го лютого відбулись панахиди за загиблими, адже для більшості із жертв не змогли провести традиційні поховання через масштаб катастрофи.

Місцеві команди добровольців продовжували шукати вцілілих під завалами в той час, як рятувальники з інших країн завершили свою роботу.

Нагадаємо, рано-вранці 6-го лютого південний схід Туреччини сколихнули кілька потужних землетрусів, магнітуда основного складала 7,7 бали. В обідню пору поштовхи повторилися, спричинивши нові руйнування. Землетруси завдали серйозних руйнувань і Сирії.

Станом на 14 лютого, у Туреччині загинуло 5 українців, 7 вважаються зниклими безвісти. Українським дипломатам вдалося розшукати 136 громадян України та евакуювати 37.

16 лютого на півдні Туреччині у провінції Хатай стався новий підземний поштовх магнітудою 5.1 балли. Губернатор Хатая Рахмі Доган заявив, що вони не отримували жодних повідомлень після землетрусу, за його словами поштовхи “не мали негативних наслідків”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця