<

Хресну ходу до річниці Хрещення Київської Русі цьогоріч не проводитимуть через COVID-19

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:34 | 12.07.2020 / Новини / /
Перегляди
16
/ Коментарі відсутні

Православна церква України та Українська православна церква ухвалили рішення через коронавірус не проводити традиційну хресну ходу до 1032 річниці Хрещення Київської Русі.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Наприкінці липня ми відзначимо 1032-гу річницю Хрещення Київської Русі. Це важлива історична подія для вірян, тому щороку в цей день проходить хресна хода. Та цей рік вніс свої корективи», — розповів він.

Так, ПЦУ та УПЦ ухвалили рішення не проводити хресну ходу: в обох церквах святкування пройдуть з дотриманням вимог карантину.

«Радий, що предстоятелі православних церков поставились відповідально до рекомендацій МОЗ і поставили захист здоров’я людей у пріоритет», — додав міністр.

На сайті ПЦУ зазначено, що 28 липня ранком відбудеться Божественна літургія у кафедральному Михайлівському Золотоверхому соборі Києва, а після обіду — молебень біля пам’ятника рівноапостольному кн. Володимиру (без проведення хресного ходу).

«Благословити єпархіальним архієреям сповістити духовенство і вірних про особливості цьогорічного святкування 1032-ї річниці Хрещення Руси-України, які не дозволяють організувати традиційне паломництво вірних до Києва, а тому мають бути проведені на єпархіальному та парафіяльному рівнях з дотриманням відповідних приписів», — йдеться у повідомленні.

У 2019 році у хресній ході УПЦ МП з нагоди 1031-річчя хрещення Русі-України взяли участь близько 30 тисяч вірян, писало Міністерство внутрішніх справ.

Також минулого року відбулася перша хресна хода новоствореної єдиної помісної церкви України з нагоди Хрещення Русі. До цього її влаштовувала ще Українська православна церква Київського патріархату.

Хрещення Київської Русі-України відзначається згідно з указом президента від 25 липня 2008 року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа
30 Квітня, Вівторок