<

Катував і вбивав: Гіркіну повідомили про підозру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:42 | 17.06.2020 / Новини / /
Перегляди
8
/ коментарі 2

Офісу генерального прокурора повідомив про підозру у порушенні законів та звичаїв війни громадянину РФ, колишньому так званому “міністру оборони ДНР” Ігорю Гіркіну.

Про це інформують на сайті сайт ОГУ

Громадянину РФ, ватажку одного з іррегулярних незаконних збройних формувань, контрольованих Російською Федерацією, колишньому так званому “міністру оборони ДНР” повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Підозрюваного оголосили в розшук, суд надав дозвіл на його затримання для застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронці встановили, що у період з 17-го по 19-те квітня 2014 року підозрюваний із підпорядкованими йому бойовиками організував пошук та викрадення на території Донецької області патріотично налаштованих громадян України.

У подальшому цих громадян проти їх волі переміщали до спеціально облаштованої будівлі на території м. Слов’янськ, де катували, наносили побої, спричиняли ножові поранення та застосовували інші насильницькі дії з метою помсти за проукраїнську позицію.

Відзначається, що на виконання наказів підозрюваного, підпорядковані йому бойовики умисно позбавили життя щонайменше 3 осіб, яких незаконно утримували та катували.

З 16-го травня по 14-те серпня 2014 року міністром оборони так званої “ДНР” був Ігор Стрелков (Гіркін).  




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Травня, Четвер
15 Травня, Середа