<

Кабмін призначив нових очільників НАЗК і ДСНС

18:12 | 27.02.2024 / Новини / , /
Перегляди
84
/ Коментарі відсутні

27-го лютого Кабінет міністрів ухвалив призначення нових очільників Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) та Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Про це повідомляє РБК-Україна.

Так, новим керівником НАЗК став Віктор Павлущик. Його призначили на цю посаду за поданням конкурсної комісії.

Своєю чергою уряд тимчасово поклав виконання обов’язків голови ДСНС на Андрія Даника.

НАЗК

15-го січня цього року сплив термін повноважень голови НАЗК Олександра Новікова.

Голова Національного агентства призначається терміном на чотири роки. При цьому одна і та сама особа не може обіймати посаду два строки поспіль. Олександр Новіков був призначений на посаду 15-го січня 2020 року.

25-го лютого стало відомо, що переможцем конкурсу на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції став Віктор Павлущик, яикй до того працював на посаді старшого детектива – керівника відділу детективів Національного антикорупційного бюро України.

ДСНС

У серпні минулого року Кабмін призвачив в.о. голови ДСНС Володимира Демчука. З травня 2023 року він був заступником голови ДСНС.

25-го серпня 2023 року уряд звільнив Сергія Крука з посади голови ДСНС. Це пов’язано з перевірками у ДСНС, які проходили у рамках справи про авіакатастрофу в Броварах. У січні 2023 року у житловому кварталі Броварів впав гелікоптер ДСНС, на борту якого було керівництво Міністерства внутрішніх справ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя