<

Ізраїль готується до наступу на Рафах, куди втекли мільйони біженців

23:12 | 11.02.2024 / Новини / /
Перегляди
120
/ Коментарі відсутні

Ізраїль отримує дедалі більше попереджень від світових лідерів щодо запланованого наступу на Рафах — міста на півдні Сектору Гази, куди втекли понад мільйон палестинських біженців.

Про це повідомляють BBC та Washington Post.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що «більш як половина населення [Сектору] Гази ховається в цьому районі», а глава МЗС Нідерландів Ганке Брюїнс Слот зазначила, що «військові дії в цьому регіоні можуть призвести до великої кількості жертв серед цивільного населення».

Глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель, перший міністр Шотландії Хамза Юсуф і Міністерство закордонних справ Німеччини повідомили, що дії Ізраїлю в Рафасі «матимуть катастрофічні наслідки» для тих людей, які ховаються в цьому прикордонному місті, і яким більше нікуди подітися.

Офіс прем’єр-міністра Ізраїлю оголосив, що ізраїльські військові розробляють плани знищення батальйонів ХАМАСу в Рафасі. Представники адміністрації Джо Байдена заявили, що вони виступають проти будь-якої ізраїльської операції в місті за нинішніх обставин.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу у своєму інтерв’ю телеканалу ABC сказав, що ізраїльські війська розгромлять батальйони ХАМАСу в Рафасі, який, за словами Нетаньягу, став «останнім бастіоном» угруповання. Він відкинув заклики не направляти ізраїльські війська в Рафах, наголосивши, що таке рішення було б рівноцінним поразці.

Саудівська Аравія своєю чергою попередила Ізраїль про «дуже серйозні наслідки», якщо місто буде взяте штурмом. Координатор гуманітарних питань ООН Джеймі Макголдрік каже, що людям у Рафасі більше «нікуди буде йти», якщо ізраїльські війська почнуть наступ.

Керівники ХАМАСу в Газі заявили, що жертвами можуть стати «десятки тисяч» палестинців.

Вважається, що приблизно 1,5 мільйона палестинців перебувають у Рафасі, шукаючи притулку від бойових дій Ізраїлю в Секторі Гази. Більшість із них живуть у наметах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя