<

Із Фонду ліквідації виділять кошти на реалізацію проєктів відновлення

07:24 | 10.02.2024 / Новини / , , /
Перегляди
27
/ Коментарі відсутні

Міжвідомча робоча група рекомендувала виділити з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф кошти на реалізацію понад 230 проєктів відновлення, реалізацію яких розпочали у 2023 році. Йдеться про 9,45 мільярда гривень.

Відповідне рішення було ухвалене за підсумками засідання Міжвідомчої робочої групи, яке відбулося 9-го лютого, – повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«На розгляд було винесено пропозиції про продовження реалізації проектів, які вже були розпочаті у 2023 за рахунок коштів Фонду ліквідації. Йдеться про проекти, які сприяють відновленню життя громад і територій, а також посиленню стійкості країни в умовах війни», – зазначив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

У цілому на розгляд Міжвідомчої робочої групи свої пропозиції щодо продовження фінансування проектів подали Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Київська, МиколаївськаОдеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Харківська, Херсонська, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська обласні військові адміністрації. Серед державних установ – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, Міністерство освіти і науки України, Міністерство у справах ветеранів, Міністерство оборони України та Міністерство внутрішніх справ (ДСНС України).

За підсумками засідання було рекомендовано виділити з Фонду ліквідації 7,6 мільярда гривень на фінансування майже 200 регіональних проектів, майже 173 млн гривень для завершення 7 проектів, що були подані центральними органами виконавчої влади (Міністерство у справах ветеранів, Міністерство оборони та Міністерство внутрішніх справ (для проектів ДСНС).

Крім того, за підсумками засідання Міжвідомчої робочої групи було рекомендовано виділити з Фонду ліквідації 1,6 мільярда гривень Агентству відновлення для завершення реалізації 27 проектів, роботи на яких розпочато у 2023 році.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота