<

Зловмисник, який тричі продавав наркотики на території гімназії в Будятичах, скористався законом Савченко і вийшов на волю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:07 | 22.07.2022 / Іваничі / , /
Перегляди
1126
/ Коментарі відсутні

Уродженець Маріуполя, який чотири рази купував і тричі продав наркотичний засіб бупренорфін опинився на лаві підсудних.

Так, згідно з вироком Іваничівського районного суду, чоловік, який працює обвальником м`яса на ТОВ «Вербена», чотири рази: 22-го травня, 5-го червня та 24-го червня 2020 року купував таблетки білого кольору, які мають у своєму складі наркотичний засіб – бупренорфін. Відразу ж після покупки, чоловік ховав таблетки на одній з сільських вулиць села Будятичі. А потім продавав їх на території КЗ «Будятичівська гімназія».

Провівши оперативні закупівлі, поліцейські зафіксували три таких продажі: 22-го травня о 19:35, тоді зловмисник вторгував 325 гривень, 5-го червня о 20:05 – отримав 350 гривень та 24-го червня о 18:48 “заробив” ще 400 гривень.

На цьому чоловік не зупинився. Він вчетверте купив бупренорфін, який зберігав у паперовому згортку в себе вдома, і вкотре хотів його продати. Однак цього разу його планам завадили правоохоронці, які ввечері 24-го червня завітали до чоловіка, провели обшук та знайшли і вилучили частину таблетки.

Проти чоловіка порушили кримінальні провадження за ч. 1 і ч.2 ст. 307 КК України (Незаконне придбання, зберігання із метою збуту наркотичних засобів та незаконний збут наркотичних засобів, вчинений повторно).

До слова, ці злочини чоловік вчиняв, маючи не зняту та не погашену судимість за попереднім вироком. 2008 року його засудили за ч.2 ст.121,ч.2 ст.186 та ч.ч. 2 й 4 ст. 187 КК України (Нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження, розбій та грабіж) й призначили покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. Однак на шлях виправлення зловмисник так і не став, ще й вчинив нові кримінальні правопорушення.

Відтак, розглянувши матеріали справи, суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання 1 рік 9 місяців обмеження волі. Однак, відповідно до чинного законодавства, зарахував зловмиснику в строк відбування покарання термін перебування під вартою з 24-го червня 2020 року по 20-те травня 2021 року з розрахунку – один день тримання під вартою відповідає двом дням обмеження волі та звільнив його від відбування покарання у зв`язку з відбуттям покарання.

Також чоловіку доведеться сплатити в дохід держави 2 тисячі 615 гривень за проведення судових експертиз.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок