<

Заробленого не вистачає: злодій, який викрав з магазину в Поромівській громаді спиртне та цигарки, обійшовся умовним терміном

18:14 | 4.04.2024 / Іваничі / , , , , , /
Перегляди
341
/ Коментарі відсутні

Чоловік, який обчистив магазин у селі Бортнів Поромівської громади майже на 10 тис. грн, обійшовся умовним терміном покарання та компенсацією судових витрат у сумі 8,7 тисяч гривень.

Відповідно до матеріалів вироку Іваничівського районного суду від 12-го березня, місцевий мешканець ввечері 7-го січня за допомогою лому відкрив двері магазину в селі Бортнів Поромівської громади та обікрав його.

Крадій поцупив: дві пляшки коньяку «Шереулі» по 0,5 л, пляшку горілки «Неміров класичний рецепт» 0,5 л, три пляшки горілки «Первак з перцем» по 0,5 л, п`ять пляшок настоянки гречаної «Медова» по 0,5 л, три пляшки горілки «Немирівська з лимоном» по 0,5 л, 30 пачок сигарет «Winston Blue», 20 пачок сигарет «LМ з чорницею», три пачки сигарет «Rothmans Red 25», одну пачку сигарет «West Blue 25», одну палку ковбаси «Забіяка Салямі Президентська» одну палку ковбаси «Класична варена», три палки ковбаси «Zywiecka», слабоалкогольний напій «Рево» 0,5 л, пляшку настоянки «Дух орла» 0,5 л, чотири пачки сигарет «Compliment Red King Size», три пачки майонезу «Смак Королівський» по 340 г, хліб «Турійський нарізаний скибками» 600 г, а також з каси забрав півтори тисячі гривень.

Своєю крадіжкою зловмисник спричинив власниці магазину 9 тисяч 735 гривень майнової шкоди.

Проти злодія порушили кримінальне провадження за ч.4 ст. 185 КК України (Крадіжка, поєднана із проникненням в приміщення, вчинена в умовах воєнного стану).

У суді чоловік визнав свою вину, запевнив, що щиро розкаявся, а також розповів деталі скоєного ним злочину. Він зізнався, що того вечора на вулиці знайшов металевий лом, з його допомогою зламав металеві вхідні двері до приміщення магазину, в якому знайшов алкогольні напої, сигарети, ковбасу, майонез і хліб, а також з каси магазину взяв собі півтори тисячі готівки, все викрадене поскладав у пакет і відніс до себе додому. Харчі крадій хотів з’їсти сам, алкогольні напої та сигарети планував продати, щоб отримати кошти.

Свій вчинок чоловік пояснив відсутністю коштів, бо він не працює, отримує разові доходи від випадкових заробітків, а заробленого не вистачає на всі потреби.

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років. Однак звільнив його від відбування призначеного покарання з випробувальним строком 2 роки. Також злодію доведеться сплатити в дохід держави 8 тисяч 709 гривень за проведення експертиз.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок