<

Є що приховувати? В Іваничах місцева влада не повідомляє мешканців про проведення сесій і виконкомів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:43 | 2.09.2022 / Іваничі / , , /
Перегляди
2121
/ коментарі 3

Сесії і засідання виконавчих комітетів в Іваничівській селищній раді відбуваються у режимі повної секретності. Адже про їх проведення знає обмежена кількість людей, а оголошення про них на офіційному сайті просто відсутні.

Зазначимо, що відповідно до чинного законодавства, пленарні засідання,, так само як і засідання виконавчих комітетів – є публічним процесом і місцеві мешканці та ЗМІ, мають повне право бути там присутніми, впливати на важливі рішення життєдіяльності своєї громади і контролювати діяльність місцевої влади.

Жителі мають бути проінформовані про те, що відбудеться сесія ради не пізніше як за десять днів до її проведення.

Однак в Іваничах місцева влада чомусь вирішила порушувати закон. І щоб на сесіях та виконкомах було менше “зайвих вух” про їх проведення просто не повідомляють. І роблять це доволі часто.

Наприклад, 31-го серпня відбулось чергове засідання виконкому, під час якого розглянули важливе питання – про підвищення тарифів на вивезення сміття удвічі. Однак про те, що він відбудеться жодного повідомлення чи оголошення на офіційному сайті не було. Мабуть, хотіли прийняти це питання “по тихому”, без зайвого шуму. Так само, не було жодного оголошення про те, що 2-го вересня відбудеться чергова сесія депутатів.

Оголошення про проведення сесії 2-го вересня на сайті селищної ради все ж появилося. Однак зроблено це було заднім часом. А насправді опублікували його пізно ввечері 1-го вересня. Тоді коли побачити його можуть одиниці.

Місцеві активісти і мешканці громади обурені такою закритістю влади. Вони впевнені, що це робиться спеціально, бо “є, що приховувати”.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота