<

Вигадав крадіжку вантажівки із шахти, щоб не платити за вчинене ДТП: в Іваничах покарали брехуна

17:08 | 4.04.2024 / Іваничі / , , , , /
Перегляди
367
/ Коментарі відсутні

Уродженець Львова збрехав про крадіжку свого автомобіля, аби уникнути покарання за вчинене ДТП в Одеській області. Врешті опинився на лаві підсудних в Іваничівському суді.

Відповідно до матеріалів справи, 11-го лютого 2020 року чоловік звернувся до Іваничівського відділення поліції і заявив про крадіжку транспортного вантажного засобу білого кольору «Renault MagnumAE385ti» та причепа чорного кольору «VanHool 3B0050». За його словами автомобіль, нібито, зник з 2-го по 4-те листопада 2016 року з території стоянки шахти «Бужанська». Інформацію внесли Єдиного реєстру досудових розслідувань. Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду від 6-го березня 2024 року.

Пізніше стало відомо, що чоловік спеціально обманув правоохоронців і крадіжку своєї автівки придумав, аби уникнути призначеного йому покарання за вчинене ДТП. Виявилось, 2-го серпня 2019 року відбулась аварія за участю вантажного засобу білого кольору «Renault MagnumAE385ti». Внаслідок ДТП страховим бюро визначений розмір шкоди на 21 тисячу 272 гривні. Тож саме для того, щоб не сплачувати цю компенсацію, чоловік і збрехав поліцейським про крадіжку.

До того ж свій обман він підтвердив і під час допиту, як потерпілий 12-го лютого 2020 року. І вкотре підписався у відповідному протоколі.

У справі зазначено, що чоловіка неодноразово письмово під розпис попереджали про кримінальну відповідальність за ст. 384 КК України за завідомо неправдиве показання. Однак той і надалі продовжував брехати.

Врешті проти нього порушили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 383 КК України (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення) та ч. 2 ст. 384 КК України (Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу).

6-го березня 2024 року прокурор та обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості. У ній чоловік визнав свою винуватість у вчиненні кримінальних правопорушень та погодився на призначення покарання – три роки позбавлення волі, але з іспитовим терміном. Тобто йшлося про умовне покарання. 

Також у суді чоловік “давив на жалість”: мовляв, має двох неповнолітніх дітей та інвалідність ІІІ групи, важко хворіє, постійно лікується, у нього заплановано повторне оперативне втручання.

Врешті суд визнав чоловіка винним, затвердив угоду про визнання винуватості та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки. Однак звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 3 роки, не вчинить нового злочину.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця