<

Ворогам – кришка: в Іваничах збирають пластикові кришечки для закупівлі дронів

13:02 | 19.10.2023 / Іваничі / , , , /
Перегляди
1236
/ 1 коментар

В Іваничах місцева волонтерка оголосила збір пластикових кришок від харчових пляшок, які відправлять на переробку, а отримані кошти спрямують на закупівлю дронів українського виробника. Долучитися до хорошої справи закликають усіх небайдужих.

Збір відбувається в рамках всеукраїнського проєкту «Крила» і проходить під девізом «Ворогам – кришка». Збиранням кришечок ще з 2014 року займається благодійний фонд «ОВЕС». Спочатку зібрані кошти спрямовували на потреби ветеранів, зокрема на протезування. Наразі основний фокус – закупівля бойової техніки.

До благодійної справи долучилися міста і села зі всієї України. Зокрема, не викидати, а збирати кришечки, аби допомогти військовим, просять і жителів Іваничівщини.

В громаді збір пластикових кришечок оголосила волонтерка Олександра Шептор.

За її словами, БПЛА знищують ворога та техніку на відстані, зберігаючи життя українським військовим. Крім того, дрони використовують для доставки продуктів та питної води. Тому вони, на думку Саши, бійцям вкрай необхідні.

Волонтерка закликає долучитися до проєкту «Крила». Зібраний пластик, який би сотнями років забруднював планету, може стати порятунком життів для українських захисників.

Саша наголошує, що здавати необхідно чисті пластикові кришечки від пляшок води, молока, майонезу, кетчупу чи соусів, різних харчових упаковок, соків, побутової хімії, а також засобів гігієни: баночок від шампуней, рідкого мила та засобів до миття посуду.

Будь-яка організація, магазин, школа чи дитячий садок може зробити це самостійно. Необхідно лише встановити контейнер для збору пластику. 

“Іваничівська, а також сусідні громади! Давайте разом долучимося до проекту “Крила”. Допоможемо нищити ворога, позбавившись сміття. Для цього потрібні кришечки з під води, соків, вина (пластикові) та ліків. Кришечки здають на переробку, а за виручені кошти купують “пташок” для наших військових. Кришечки мають бути чистими”, – зазначила Олександра.

Окрім цього волонтерка закликала місцевих продавців та підприємців поставити в магазинах ящики для збору таких кришечок.




один коментар
  1. Дайте свої координати, телефон, наш садочок у Нововолинську збирає кришечки. ЗДО #4. ШУКАЄМО, КУДИ ВІДПРАВИТИ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота