<

Пошкоджена дорога в Іваничах: підприємство, яке будує вітроелектростанцію змінило маршрут своїх вантажівок

20:04 | 11.10.2024 / Іваничі / , , , , /
Перегляди
157
/ Коментарі відсутні

Вантажівки ТзОВ «Вінд Павер Джі Ес Ай Волинь», яке будує вітроелектростанцію поблизу села Соснина Іваничівської громади, більше не їздять селами громади та не допускають перевантаження. У цьому запевнили представники підприємства на сесії 26-го вересня. Однак вони не обіцяють відновити раніше пошкоджену дорогу.

Нагадаємо, мешканці Іванич протестували проти проїзду вантажівок ТзОВ «Вінд Павер Джі Ес Ай Волинь», яке будує вітроелектростанцію. Вони стверджували, що більшість вантажівок «йдуть» перегруженими і через це новеньке асфальтне покриття на вулиці Луцькій за два тижні майже повністю зруйнувалось. В людей увірвався терпець і вони 14-го серпня перекрили дорогу, а також направили в селищну раду звернення щодо забезпечення і дотримання правил перевезення вантажів і заборони руху великовантажного транспорту на вулиці Луцькій у напрямку залізничного вокзалу.

Тому на черговому пленарному засіданні 15-го серпня депутати звернулися до Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області, Національної поліції області, Служби відновлення та розвитку автомобільних доріг в області та ТзОВ «Вінд Павер Джі Ес Ай Волинь» щодо забезпечення правил перевезення вантажів та заборони руху великогабаритного транспорту по вулиці Луцькій в напрямку залізничного вокзалу по вулиці Заводській та 8-го Березня, частини вулиці Вільної України та вулиці Шевченка.

На сесії, яка відбулась 26-го вересня, керівництво громади повідомило, що отримало відповіді від Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області та ТзОВ «Вінд Павер Джі Ес Ай Волинь».

Так, заступник голови селищної ради Віктор Березюк проінформував, що Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області відповіла, що контроль за дотриманням водіями вантажних транспортних засобів правил дорожнього руху, зокрема в частині вантажних перевезень належить до повноважень Державної служби України з питань безпеки на транспорті.

“Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області направила лист Державній службі України з питань безпеки на транспорті для належного реагування та прийняття необхідних заходів. Також Служба місцевих автомобільних доріг повідомила, що жодні заяви на пересування великогабаритних та великовантажних транспортних засобів згаданими дорогами місцевого значення не надходили”, – зауважив Березюк.

Що стосується відповіді від ТзОВ «Вінд Павер Джі Ес Ай Волинь», то воно запевнило, що врахувало звернення жителів громади і змінило маршрут перевезення в обхід населених пунктів громади й контролює дотримання правил перевезення вантажів.

Керівники підприємства зазначили, що наразі компанія-генпідрядник використовує для перевезення матеріалів до місць проведення підготовчих будівельних робіт маршрути з виїздом з території елеватора безпосередньо на автодорогу Т 0305 та подальшим провозом вантажів автодорогою Т 0302, уникаючи руху навантаженого транспорту через населені пункти громади. А також повідомили, що транспортні засоби, які використовує компанія-генпідрядник для перевезення вантажів, нібито не перевищують загальною масою в завантаженому стані 38 тонн. А тому не загрожують руйнуванню дороги.

Окрім цього, у відповіді на звернення депутатів ТзОВ «Вінд Павер Джі Ес Ай Волинь» проінформувало, що фахівці компанії генпідрядника проводять ремонтні роботи щодо відновлення дорожнього покриття частини автодоріг на території громади.

“З водіями вантажівок проведено інструктажі щодо недопущення перевантаження транспортних засобів, які здійснюють перевезення матеріалів. Під час проведення інструктажу водіїв також ознайомили з відповідальністю щодо порушення правил дорожнього руху, в тому числі за перевищення норм вантажу для уникнення руйнації дорожнього покриття.

Крім того, від початку підготовчих будівельних робіт фахівцями компанії генпідрядника оперативно, якісно та своєчасно проводяться ремонтні роботи щодо відновлення дорожнього покриття частини автодоріг на території громади. Зокрема це стосується автомобільної дороги (О 030325) Литовеж – Грибовиця – Соснина. Станом на сьогодні проведено ремонт дорожнього покриття площею 1200 м2. Також проведено роботи з профілювання узбіччя автогрейдером площею 2860 м2.

Додатково інформуємо, що роботи з відновлення та ремонту дорожнього покриття будуть продовжуватись і надалі”, – йдеться у листі-відповіді підприємців, який під час сесії зачитав Віктор Березюк.

Також, аби доповісти про зміну логістики транспортних перевезень і відповісти на запитання депутатів на пленарне засідання приїхали представники ТзОВ «Вінд Павер Джі Ес Ай Волинь». Вони зазначили, що проаналізували отриману інформацію й провели наради з представниками компанії генпідрядника, а також запевнили, що реагують на усі звернення і скарги та намагаються подібних порушень більше не допускати. Адже йдеться про імідж підприємства, який для них — дуже важливий.

Окрім цього представник генпідрядника Богдан Лучків наголосив, що компанія готова до перевірок усіх контролюючих служб і до співпраці з депутатами селищної ради.

“Після ситуації з перегрузом нашої вантажівки, була присутня поліція і був огляд автомобіля. Поліція сказала, що на цей момент вони не можуть його зважити. Лише візуально її оглянули. Й попередили, що звертатимуться письмово в Укртрансбезпеку, аби ця профільна служба, яка веде нагляд за рухом вантажів по Україні й областях, здійснювала відповідні перевірки. Ми не проти, аби такі рейди відбувалися, й готові до таких перевірок.

Щодо цієї ситуації, то ми провели розмову з нашими працівниками й просили їх більше таких випадків не допускати. Бо це наш імідж. Ми не приїхали у вашу громаду, щоб руйнувати дороги, й хочемо виконати нашу роботу, згідно з договором і чинних норм.

Ми розуміємо, що наші водії можуть порушувати правила дорожнього руху. Й уже маємо скарги, що водії швидко рухаються Іваничами. Ми провели перевірку і вияснили, що дійсно були випадки, коли вони їхали зі швидкістю 75-80 км/година. Ми виявили цих водіїв і ті написали пояснення, а наступного разу їх буде звільнено. Ми на всі звернення і скарги реагуємо”, – зазначив Богдан Лучків.

Депутат Руслан Мартинюк поцікавився, що буде з тією дорогою, яку зруйнували вантажівки ТзОВ «Вінд Павер Джі Ес Ай Волинь», і чи буде підприємство її відновлювати.

Богдан Лучків відповів, що спочатку потрібно довести, що цю дорогу зруйнували саме вантажівки ТзОВ «Вінд Павер Джі Ес Ай Волинь». Для цього, за його словами, мають бути відповідні протоколи фахових служб чи висновки експертів. Однак, якщо такі факти дійсно підтвердяться, то вони, мовляв, готові це питання вирішувати.

Також Богдан Лучків пояснив, що в них були випадки, що водії їздили не за тим маршрутом, але це ставалося лише тому, що вони — не місцеві й погано орієнтуються у чужій для себе місцевості. Зараз в компанії, за його словами, перевозять вантажі з елеватора до місця встановлення вітряків 35 водіїв зі Львова.

“Ми готові опрацювати вашу інформацію і те, якою ця дорога була два місяці перед цим. Якщо такі факти є, то будемо це питання якимось чином вирішувати. Ми обіцяємо, що такі речі не будуть повторюватись. Ми готові із зацікавленими депутатами оглянути дорогу на вулиці 8-го Березня й прислухатися до раціональних думок. Ми просимо, аби ви нам в цьому допомагали, щоб ми знаходили компроміси. Ми готові до співпраці, порозуміння й вирішення питань, готові зустрічатись і працювати над проблемними питаннями безпосередньо на місцях їх виникнення”, – наголосив представник генпідрядника.

Депутат Руслан Мартинюк розповів представникам ТзОВ «Вінд Павер Джі Ес Ай Волинь», що їхні водії не лише руйнують місцеві дороги, але й порушують правила благоустрою, викидаючи сміття прямо з машин.

“Ваші водії порушують правила благоустрою. Викидають сміття прямо з машин. На вулиці Луцькій був випадок, зафіксований поліцією. А ще водії спеціально з’їжджають з маршруту, щоб зливати дизпаливо і скидати щебінь. Є фото і відеодокази всього цього”, – повідомив Мартинюк.

Представники ТзОВ «Вінд Павер Джі Ес Ай Волинь» подякували за надану інформацію й запевнили, що з водіями проведуть відповідну роботу.

Нагадаємо, ТзОВ «Вінд Павер Джі Ес Ай Волинь» будує комплексу вітроелектростанцій загальною встановленою потужністю 150 МВт і ліній електропередач 110 кВт на території Іваничівської громади для здійснення генерації електроенергії шляхом відновлюваного джерела енергії – енергії вітру, а також будівництво супутніх об’єктів електроенергетичної інфраструктури. Зокрема, високовольтні підстанції, розподільчі пункти та кабельні лінії електропередачі для збору і передачі в мережу виробленої на ВЕС електроенергії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Жовтня, П’ятниця