<

В Свято-Покровському храмі Іванич вшанували новітніх захисників України та їхні родини. Фоторепортаж

18:36 | 2.10.2023 / Іваничі, Таблоїд / , , , , , /
Перегляди
2024
/ Коментарі відсутні

1-го жовтня у свято Покрови Божої Матері та День захисників і захисниць в Іваничах вшанували воїнів, які боронять Батьківщину. А також згадали Героїв, які загинули в бою за свободу України та її народу. Захід відбувся у Свято-Покровському храмі ПЦУ.

Участь в заході взяли родини загиблих Героїв Іваничівської, Павлівської, Поромівської та Литовезької громад, а також представники духовенства, поліції, влади, громадськості, військовослужбовці та члени тероборони.

Спочатку відбулося урочисте богослужіння та панахида, яку провели настоятелі Свято-Покровського храму отці Андрій і Василь та духовенство Іваничівщини. Священники пом’янули усіх загиблих воїнів, що віддали своє життя за Українську державу, зокрема тих, які були мешканцями колишнього Іваничівського району, а також помолились за життя і здоров’я військових, які наразі боронять рідну країну від окупантів.

Відразу після завершення Божественної літургії розпочався хресний хід навколо храму за мир в Україні.

Опісля на території храму відбувся патріотичний концерт. Працівники Центру культури, дозвілля та спорту підготували цікаву святкову програму, під час якої потішили присутніх зворушливими піснями. На заході учасники подякували матерям загиблих військових за те, що народили і виростили справжніх Героїв, які віддали найцінніше, що мали – свої життя за рідну країну і її народ, а також висловили свої співчуття і підтримку діткам та дружинам полеглих бійців.

Тих, хто не повернувся із зони бойових дій, вшанували хвилиною мовчання.

Звертаючись до присутніх, отець Андрій наголосив, що під час нинішньої війни, розв’язаної російською владою, церква перебуває зі своїм народом і військом.

“Ми пишаємося мужністю, відвагою, відданістю та жертовністю наших хоробрих воїнів. Їх подвиги неоціненні та повсякдень нагадують нам про те, якою страшною ціною нам дістається свобода та незалежність”, – наголосив він.

Зі сльозами на очах подякували присутнім військовим за мирне небо, за можливість жити, навчатись, працювати, цікаво проводити своє дозвілля, кохати й народжувати на рідній землі.

Насамкінець присутніх почастували смачним кулішем, ухою, прохолодним квасом та солодощами.

Детальніше про відзначення Дня захисника – у фоторепортажі БУГу:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота