<

В Мишеві Іваничівської громади відремонтують аварійний спортзал

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:15 | 5.02.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
19
/ 1 коментар

На Іваничівщині незабаром капітально відремонтують спортзал у Мишівському ліцеї. На роботи з селищного бюджету уже виділили 200 тисяч гривень.

Капітального ремонту спортивний зал Мишівського ліцею не знав уже давно, тож і не дивно, що поступово він став виглядати жалюгідно: облуплені стіни, грибок, прогнила підлога, старі вікна.

Торік приміщення спортзалу вже трішки «підлатали»: замінили підлогу і світильники. Решту мають зробити цьогоріч.

Директорка навчального закладу Емілія Левчук каже, що у спортзалі насамперед потрібно зробити відмостку, водозливи, замінити вікна на металопластикові та відремонтувати внутрішні стіни, на яких вже появився грибок.

«Років два-три наш спортзал почав руйнуватися й перебував в аварійному стані. Він знаходиться у підвальному приміщенні. Там немає відмостки й водозливів, тому вся вода постійно стікала на підлогу. В результаті та почала гнити.

Минулого року селищна рада виділила кошти і підлогу нам зробили. А ще замінили світильники, купили і встановили нові сучасні баскетбольні щитки на стіну. А все решта має дороблятися вже цього року. Зокрема, мають замінити усі 10 великих вікон на енергозберігаючі», – зазначила Емілія Левчук.

За її словами, у школі навчається 160 дітей. Чимало з них – здібні спортсмени, які перемагають на багатьох змаганнях із волейболу і баскетболу. Тому навчальному закладу дуже потрібний хороший спортзал.

Голова Іваничівської громади Лідія Томашевська повідомила, що цього року в місцевому бюджеті запланували 200 тисяч гривень на капітальний ремонт спортивного залу в Мишівському ліцеї. Однак спочатку потрібно відкоригувати проектно-кошторисну документацію, а потім оголосити тендер й визначити фірму-підрядника, яка й буде виконувати усі роботи.

«Остаточна сума поки не відома, бо треба переглянути весь кошторис, і усі зазначені там ціни перевести на сьогоднішні. Бо ж вони могли змінитися. Майже усе ж подорожчало.

А ще там треба відмінусувати ті роботи, які в спортзалі вже зроблені минулого року. Днями має приїхати проектант, щоб подивитися, провести відповідні заміри й уточнити усі деталі», – розповіла Томашевська.

Окрім ремонту спортзалу в навчальному закладі є ще чимало й інших проблем: потрібно замінити стару електропроводку та 26 вікон з прогнившими рамами.

«Це вікна в коридорах. Бо в класах замінили власними зусиллями. Якщо на вулиці вітер і дощ, то тими вікнами проходить вода в середину школи. Й на підлозі тоді стоять калюжки. Та й тепло ними втікає. То це така теплозберігаюча проблема.

Ще проблема з електропроводкою – вона вже стара, ще з 1971 року», – наголосила директорка навчального закладу Емілія Левчук.

Наступного року ліцей відзначатиме 50-річний ювілей. Тож керівництво закладу сподівається, що до цієї дати усі проблеми зможуть вирішити. Й святкуватимуть уже в оновленому, якісно відремонтованому приміщенні.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця