<

В Іваничівській громаді закрили Менчичівську початкову школу

15:42 | 4.10.2024 / Іваничі / /
Перегляди
247
/ Коментарі відсутні

В Іваничівській громаді закрили Менчичівську початкову школу. Рішення про ліквідацію навчального закладу прийняли депутати на черговому пленарному засіданні 26-го вересня.

Начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Алла Наумук повідомила, що наразі там не навчається жоден учень, вчителів і директора теж вже немає. Тож причини функціонування цього навчального закладу – відсутні. А діяльність школи потрібно офіційно припинити, оскільки зараз триває оформлення відповідних документів на отримання державної субвенції на новий 2025 рік.

“Нам до 1-го жовтня потрібно здати звіт по освіті, відповідно до якого буде виділена субвенція на 2025 рік. А в Менчичівській початковій школі висвітлюється юридична особа. І хоча директора вже немає, але досі є цифровий електронний підпис, доступ до якого є лише в директора. Працівники відділу освіти не можуть зайти, щоб поставити нулі. По цій школі всеодно стоїть простій”, – зазначила Алла Наумук.

Депутати поцікавились, що буде з приміщенням школи, яке тепер не буде опалюватися, а це може призвести до його руйнації.

Головна освітянка громади відповіла, що відділ освіти буде шукати варіанти, аби зберегти будівлю навчального закладу. Вона зауважила, що добре було б передати її на баланс Мишівського ліцею. Адже саме так, мовляв, зробили із Будинком школяра, який передали на баланс Будинку культури і в такий спосіб зберегли.

Також Алла Наумук повідомила, що за рік на опалення Менчичівської початкової школи необхідно оплачувати 140 тисяч гривень.

Депутат Роман Чипинюк запропонував встановити на території навчального закладу камеру відеоспостереження, аби стежити за порядком. Алла Наумук погодилась, що це дійсно хороша пропозиція.

Відтак депутати більшістю голосів призупинили діяльність Менчичівської початкової школи, починаючи з 1-го вересня 2024 року. До речі, рішення прийняли “заднім” числом. Адже від 1-го вересня вже пройшов майже місяць чвсу.

Також депутати звеліли очільниці відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради Аллі Наумук провести інвентаризацію та подати пропозиції селищній раді щодо збереження приміщень та майна школи.

Нагадаємо, на пленарному засіданні 28-го червня депутати затвердили план формування мережі закладів загальної середньої освіти Іваничівської селищної ради на 2025-2027 роки. Відповідно до нього Менчичівська початкова школа в Іваничівській громаді підлягала закриттю, Мишівський ліцей та ліцей №2 імені Юрія Лелюкова мають переформатувати в гімназії з 9-ти класним навчанням. Старші класи будуть лише в Іваничівському ліцеї №1.

Тоді Алла Наумук проінформувала, що Менчичівську початкову школу доведеться закрити через недостатню кількість учнів. Адже троє школярів цього навчального закладу написали заяви на переведення в Мишівський ліцей. Вчителі, які там працювали, теж будуть переведені в Мишівський ліцей, а технічні працівники будуть скорочені.

Читайте також:

Через зменшення кількості учнів у двох навчальних закладах Іваничівської громади закриють класи




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Жовтня, П’ятниця