<

В Іваничівській громаді створили матеріальний резерв в разі надзвичайних ситуацій, хоча коштів на нього поки немає

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:08 | 21.02.2023 / Іваничі / , , /
Перегляди
514
/ Коментарі відсутні

Місцева влада Іваничівської громади готується до різних сценаріїв продовження війни. Тому депутати створили матеріальний резерв громади для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Його обсяг складатиме 600 тисяч гривень.

Депутати на сесії 15-го лютого внесли зміни до Програми захисту населення і території громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021-2025 роки.

Як зазначив заступник селищного голови Віктор Березюк, йдеться про створення матеріального резерву для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій, а також надання термінової допомоги постраждалому населенню. Забезпечення та поповнення матеріального резерву фінансується з бюджету громади.

За словами Березюка, матеріальний резерв — це запас паливно-мастильних матеріалів, лікарських засобів та виробів медичного призначення і продовольства. В банк матеріального резерву для придбання усього найнеобхіднішого заклали 600 тисяч гривень.

“Матеріальний резерв необхідний для попередження і створення певного фінансового запасу, який може бути використаний будь-коли для ліквідації наслідків якоїсь надзвичайної ситуації.

Якщо його створимо і будуть закладені кошти, то буде ефективніше використовуватися час. Бо, якщо щось станеться, то не треба збирати сесію, щоб виділити кошти, а можна буде просто взяти кошти на все необхідне із матеріального запасу”, – пояснив Віктор Березюк.

Щоправда, наразі депутати лише внесли зміни до паспорта Програми й змінили загальний обсяг ресурсів, необхідних для її реалізації. А кошти спрямують тоді, коли вони появляться в бюджеті. Бо наразі необхідної суми немає.

До слова, орієнтовний обсяг фінансування Програми захисту населення і території громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021-2025 роки становить 4 мільйони 945 тисяч гривень.





Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота