<

В Іваничах вшанували пам’ять жертв Голодоморів

20:12 | 25.11.2023 / Іваничі / , , /
Перегляди
501
/ Коментарі відсутні

В Іваничах 25-го листопада вшанували пам’ять мільйонів українців, невинно закатованих голодом. Пам’ятний захід відбувся на центральній площі селища.

Щорічно у четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. Година вшанування пам’яті жертв голодоморів відбулась і в Іваничах. Організували захід працівники місцевої публічної бібліотеки.

Представники влади, депутати, працівники комунальних установ, громадськість та небайдужі жителі селища вшанували пам’ять жертв злочину геноциду хвилиною мовчання та долучилися до всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті».

Опісля настоятелі Свято-Покровського храму отці Андрій та Василь помолились за невинно убієнними земляками й закликали присутніх пам’ятати про жахливу трагедію українського народу, адже голодомор – один з найстрашніших злочинів проти людства.

Під час заходу ведуча провела історичний екскурс і пригадала безжальну терористичну діяльність злоччиного комуністичного режиму, який штучно створив умови існування, несумісні з життям. За її словами, цьогоріч минають 90-ті роковини наймасштабнішого голоду XX сторіччя – Голодомору 1932-1933 років. Тоді за різними джерелами загинуло від 5 до 9 мільйонів громадян України, чверть з них − діти до 10 років. 

“Нині Голодомор 1932-33 років в Україні вже визнали актом геноциду парламенти 28 держав, а також низка міжнародних організацій. Російська імперія використовувала геноцид як інструмент поневолення народів, протягом всієї своєї загарбницької історії. Нинішня російська влада, розв’язавши у ХХІ столітті повномасштабну війну, демонструє наміри знищити українську націю”, – наголосила ведуча.

Насамкінець, мешканців Іванич закликали запалити на підвіконнях своїх осель свічку в пам’ять про вбитих голодом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота