<

В Іваничах вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:12 | 26.04.2018 / Іваничі /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

26-го квітня у приміщенні Іваничівського районного дому “Просвіта” відбулася тематична година, приурочена 32-ій річниці аварії на Чорнобильській АЕС. 

На захід були запрошенні ліквідатори наслідків аварії.

Голови райдержадміністрації і районної ради Лілія Кревська і Андрій Бадзюнь та селищний голова Федір Войтюк зазначили, що аварія на Чорнобильській АЕС без перебільшення – наймасштабніша катастрофа в історії людства, наслідки якої ми відчуваємо і сьогодні.

Кожен із промовців поділився спогадами того дня, а також визнали, що на той час не мали інформації, наскільки це небезпечно і не усвідомлювали до кінця наслідків цієї аварії для людей і навколишнього середовища.

Чимало іваничівців різних спеціальностей і різного віку поїхали на ліквідацію аварії, багатьох з яких уже не має серед нас. Пам’ять про них вшанували хвилиною мовчання.

Я був студентом на той час. І мені довелося у складі будівельного студентського загону Львівської політехніки зводити житло для тих, хто його втратив через аварію. Будували ми його у селі Мар’янівка Макарівського району, працювали з травня до вересня. І якраз поспівали фрукти, але нам забороняли їх їсти, хоча казали, що умови безпечні.

Тому я розумію, в яких умовах працювали наші люди на ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Багато було направлено туди водіїв, декого з них я уже не бачу в цьому залі. Але радий бачити тих, хто є, бажаю міцного здоров’я і дякую за все, що зуміли зробити для ліквідації цієї аварії,- зазначив Войтюк.

Селищний голова вручив Подяку Іваничівської селищної ради та грошову винагороду керівнику Іваничівської районної добровільної організації “Союз Чорнобиль” Володимиру Міцюку.

Начальник відділу  “Іваничівське бюро правової допомоги ” Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Надія Адамович поінформувала присутніх про те, яку юридичну допомогу вони можуть одержати.

Для присутніх прозвучала пісня про чорнобильську трагедію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця