<

В Іваничах вшанували афганців та воїнів-інтернаціоналістів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:06 | 13.02.2018 / Іваничі /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

13-го лютого в приміщенні районного дому “Просвіта” відбулася інформаційно-мистецька година «Навіки з пекельним осколком в душі», приурочена вшануванню учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди 29-ої річниці виведення військ з Республіки Афганістан.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя в запеклих боях в афганських горах і залишився завжди молодими. Серед них двоє військових з Іваничівського району – Іван Ващук та Микола Прокопчук.

Від учасників заходу були покладені квіти до Меморіалу Слави.

Висловити слова вдячності за мужність і героїзм афганцям та воїнам-інтернаціоналістам прийшли представники влади: голова районної державної адміністрації Лілія Кревська, заступник голови районної ради Юрій Мазурок, заступник селищного голови Віктор Березюк, помічник народного депутата України Ігоря Гузя Ігор П’ятоха. У своїх промовах вони згадували подвиг українських військових, які виконували свій священний обов’язок, а також говорили, що через роки прийшло розуміння того, що ця неоголошена війна була безглуздою. Вона забрала життя кращих синів, скалічила тіло і душу кожного, хто пройшов її.

Воїнам-афганцям були вручені подяки.

Афганець Микола Павлович поділився своїм відчуттям і думками з присутніми:

Війну починають правителі, а кров проливає простий народ. Я три рази на волоску від смерті був в Афганістані, я знаю ціну життя. Я думав, що у своєму житті більше не буду бачити і чути подібне. Але не так сталося, як думав. Те, що відбувається на сході нашої країни, повідомлення про загибель кожного військового, наче гарячим осколком кожного разу залишає рану в моєму серці, – зазначив він.

Перед учасниками заходу виступили також голова ветеранської організації органів внутрішніх справ у районі Геннадій Чупахін та голова районної організації ветеранів війни в Афганістані(воїнів-інтернаціоналістів) Петро Мазурок.

Сльози на очах у багатьох з’явилися від теплих і щирих слів подяки Лілії Парфенюк своєму батькові, афганцю Миколі Кашуку, який є для неї прикладом мужнього військового, доброго і працьовитого батька, яким вона пишається і дуже його любить

Учасники художньої самодіяльності подарували присутнім приємні хвилини відпочинку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок