<

В Іваничах відбулася патріотично-мистецька година з нагоди Дня Гідності та Свободи

19:55 | 21.11.2023 / Іваничі / , /
Перегляди
403
/ Коментарі відсутні

21-го листопада в Центрі культури та дозвілля відбувся патріотично-мистецький захід «Заряджені гідністю і жагою свободи», приурочений Дню гідності та Свободи, 10-й річниці початку Євромайдану та Революції Гідності.

На патріотичний захід прийшли представники місцевої влади і духовенства, військові, учні зі своїми вчителями та небайдужі жителі громади.

Насамперед присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та Героїв російсько-української війни, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашої держави, захищаючи її територіальну цілісність.

Опісля ведуча заходу Світлана Сидчук відтворила хронологію подій Помаранчевої революції та Революції гідності, а також акцентувала на дусі єднання за дотримання прав та свобод громадян, справедливість та демократію.

За її словами, 21-го листопада Україна вже 10 рік поспіль відзначає День гідності та свободи, що об’єднав дві події, які назавжди змінили історію українського сьогодення. Цього дня вшановується патріотизм і мужність громадян, які восени 2004-го та в листопаді 2013 – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору.

Ведуча наголосила, що сьогоднішнє свято встановлене з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, а також вшанування патріотизму й мужності громадян.

“Національна ідея України почала гартуватися на Майданах наприкінці ХХ століття. Вона зазвучала під час студентської Революції на граніті, утвердилася під час Помаранчевої революції 2004 року,  а на Майдані 2013-2014 року мобілізувала на боротьбу та надихнула на Перемогу – заради майбутнього”, – зазначила Світлана Сидчук.

Під час заходу прозвучала патріотична поезія, українські народні та сучасні патріотичні пісні у виконанні Вікторії Чернети, Соломії Крась, Світлани Сидчук, Галини Дорощук, Лілії Васаги, Аміни Шумик, Олександра Васаги, Миколи Чернія і Юрія Дицьо, а також народного аматорського ансамблю народної пісні «Прибужжя» (керівник Світлана Тарасюк).

У своїх виступах місцеві артисти наголосили, що Гідність і Свобода – це те, за що ми боремося і що надає нам силу, що втримало нашу оборону в найскладніші часи і що дасть нам силу вибороти Перемогу.

Насамкінець учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку борцям за волю та незалежність України «Герої не вмирають», щоб вшанувати пам’ять тих, хто загинув за свободу і незалежність нашої держави.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя