<

В Іваничах судили військового, який знайшов і привласнив карабін, 4 електродетонатори та 675 боєприпасів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:15 | 7.03.2023 / Іваничі / , , /
Перегляди
1645
/ 1 коментар

Військовому, який знайшов в лісі й привласнив карабін, 675 патронів та 4 електродетонатори, вдалося уникнути ув’язнення і обійтися умовним терміном.

На початку вересня 2019 року уродженець села Зелена Ковельської громади, який має військове звання «молодший сержант», перебуваючи в лісі неподалік села Пісочне Сокальської громади, знайшов мисливський карабін «ТОЗ 17-01», придатний для проведення стрільби, та 657 бойових припасів, які є спортивно – мисливськими патронами калібру 5,6 мм.

Опісля, не маючи відповідного дозволу (ліцензії) на придбання, носіння та зберігання вогнепальної зброї і бойових припасів, переніс знахідку додому й заховав. Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду від 25-го січня.

Через два тижні чоловік в цьому ж місці знайшов і привласнив ще 18 бойових припасів, які є проміжними патронами калібру 5,45×39 мм, зразка 1974 року. Окрім цього, у вересні 2022 року, перебуваючи біля сміттєвих контейнерів в селі Поромів, військовий знайшов і також привласнив чотири електродетонатори, що відносяться до зарядів вибухових речовин, та три металеві банки, в кожній з яких знаходилась сипуча речовина, яка являє собою вибухову речовину – димний порох.

Усі ці боєприпаси і зброю знайшли та вилучили правоохоронці 16-го грудня 2022-го року під час проведення санкціонованого обшуку житлового будинку.

Відтак проти чоловіка порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (Незаконе придбання, носіння та зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових речовин без передбаченого законом дозволу).

У суді військовий повністю визнав свою вину, запевнив, що щиро розкаявся, та розповів деталі скоєного ним злочину. Чоловік пояснив, що у 2019 році в селі Пісочне знайшов карабін та патрони, через тиждень знов розшукав патрони, а у 2022 році на смітниках побачив і забрав електродетонатори. Всі знайдені речі переносив додому, де і зберігав, хоча відповідного дозволу не мав. Коли почалася війна пішов на службу, а зброю та боєприпаси не здав.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі. Однак, звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік.

Також військовому доведеться сплатити в дохід держави 8 тисяч 117 гривень судових витрат.




один коментар
  1. Дивно! З ковельщини приїхав у львівщину та поромівщину, де знайшов карабін, боєприпаси. Видно, добрий нюх має, то його відпустили на волю шукати далі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота