<

В Іваничах покарали жителя Володимира, який обчистив дачу в «Прикордоннику»

09:18 | 24.05.2024 / Іваничі / , , /
Перегляди
391
/ Коментарі відсутні

Злодій, який обчистив дачу в селі Литовеж, поцупивши електрочайник, рулетки та господарсько-побутові інструменти, обмежився двома роками умовного терміну.

Орієнтовно з вечора 6-го по ранок 7-го лютого житель Володимира, перебуваючи на території дачного масиву «Прикордонник», що в селі Литовеж, розбивши віконну шибку, проник всередину одного з дачних будинків. Там він викрав електричний чайник, металеве долото, молоток, плоскогубці, два ножі господарсько-побутового призначення, двоє ножиць, навісний замок з ключем, лещата, мильниця, дві рулетки та металевий розвідний ключ на загальну суму тисяча 535 гривень. Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду.  

Відтак, проти злодія порушили кримінальне провадження за ч.4 ст.185 КК України (Крадіжка, поєднана із проникненням в житло, вчинена в умовах воєнного стану).

В суді чоловік визнав свою винну, запевнив, що щиро розкаявся у вчиненому й розповів деталі своєї крадіжки. Так, за його словами, того вечора він разом зі своєю співмешканкою перебував у селі Литовеж на території дачного масиву «Прикордонник». Коли почався сильний дощ, він, мовляв, хотів знайти десь прихисток від дощу й помітив неподалік покинутий дачний будинок. Сказавши жінці, що начебто цей будинок належить його другові і він має дозвіл на користування ним, попросив її залишатись на місці. А сам підійшов до будинку, вибив шибку, проліз через вікно всередину приміщення, звідти відкрив дверний замок, тоді покликав свою співмешканку і впустив її до будинку. Там вони переночували.

Крадій зізнався, що вранці знайшов у будинку деякі речі: чайник, двоє ножиць, господарські інструменти та дві рулетки й подумав, що все це йому може знадобитись для використання у власному господарстві. Саме тому, мовляв, завантажив їх у власну господарську сумку і вийшов з будинку. Разом зі своєю співмешканкою, яка нічого не знала про крадіжку, пішов до автобусної зупинки, звідти вони на попутному транспорті доїхали до себе додому у Володимир.

Суд взяв до відома обставини, які пом`якшують покарання злодія: щире каяття, активне сприяння ним розкриттю правопорушення, добровільну видачу поліцейським викрадених речей, надання правдивих свідчень й добровільна участь у проведенні слідчого експерименту.

Відтак, суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років. Однак звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю два роки, не вчинить нового злочину.

Також крадію доведеться сплатити в дохід держави 6 тисяч 815 гривень судових витрат.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Червня, Понеділок
16 Червня, Неділя