<

В Іваничах благодійним шашковим турніром відзначили пам’ять Василя Бика

16:17 | 18.02.2024 / Іваничі / , /
Перегляди
345
/ Коментарі відсутні

Днями в Іваничівській книгозбірні відбувся традиційний шаховий турнір пам’яті Василя Бика, вчителя, який сіяв, плекав добре, мудре і вічне. 10-го лютого йому виповнилося б 86 років.

Жителі Іванич добре пам’ятають Василя Паїсовича, як самовідданого шахіста, який все своє життя популяризував та поширював цей вид гри.

Зберігають славну традицію гри в шахи його діти, учні та послідовники. Тому представники шахової спільноти – Сергій Лойко, Андрій Клявзунік та Віталій Гуменюк ініціювали проведення турніру. До слова, вони активно просувають інтелектуальний розвиток серед місцевого населення, віддаючи належну шану та продовжуючи благородну справу свого наставника Василя Бика.

Перед початком гри учасники турніру хвилиною мовчання вшанували захисників і захисниць України та усіх українців, які загинули в російсько-українській війні.

Серед 14 учасників турніру за звання кращого шашкіста були не лише місцеві гравці, а й гості з Нововолинська, Овадного та Литовежа. Серед учасників була й молодь – Христина Коцюба і Олександра Просимців з Нововолинська.

Турнір пройшов у сім турів за швейцарською системою, де гравці продемонстрували свою високу інтелектуальну підготовку та стратегічне мислення.

У результаті запеклої інтелектуальної боротьби перше місце здобув Сергій Лойко, друге місце виборов Олег Андрєєв, а третє – Олександр Огороднік.

Під час змагань було зібрано донат у сумі 1750 гривень на підтримку Збройних Сил України. Ці кошти організатори передали місцевому волонтеру Ігорю Маковському.

Фото з офіційної сторінки книгозбірні у фейсбуці.

Автор: Сергій Баскевич




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота