<

У комунальну власність Іваничівської громади передали Центр ПМСД

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:22 | 5.10.2021 / Іваничі / , , /
Перегляди
1385
/ Коментарі відсутні

5-го жовтня Володимир-Волинська районна рада передала Іваничівський Центр первинної медико-санітарної допомоги на баланс селищної ради.

Аби сповістити цю звістку й пояснити усі зміни, які можуть відбутися після цього, з колективом медичного закладу зустрівся голова райради Віктор Хиць та очільниця громади Лідія Томашевська.

Під час зборів Віктор Хиць зазначив, що 5-го жовтня відбулась сесія районної ради, під час якої депутати прийняли рішення про передачу ЦПМСД разом з усім рухомим і нерухомим майном в комунальну власність Іваничівській громаді. А також висловив сподівання, що керівництву селищної ради і медичного закладу вдасться зберегти увесь колектив медиків у повному складі й жодного скорочення працівників не буде.

“Лікар, який ще й має стаж роботи, сьогодні – на вагу золота. Бо нового лікаря сюди залучити буде проблематично. Це важко містам, а селам тим паче. Зберегти досвід медиків і використати його його в дії – це дуже важливо.

Я говорив з керівниками громад колишнього Іваничівського району і вони запевнили мене, що гарантують усім медикам робочі місця. У них таке бачення, що якщо оптимізація буде вкрай необхідна, то проводити її таким чином: якщо десь закрилось, то десь має відкритись, з одного витекло, але в друге потрапило”, – наголосив Хиць.

Голова Іваничівської громади Лідія Томашевська зауважила, що лікарня й Центр ПМСД мають бути нероздільні. Саме тому вона ініціювала взяти у комунальну власність первинну та вторинну ланку місцевої медицини.

“Проблема в іншому: у нас в межах 6 тисяч незаключених договорів. Ось це задача №1 – забрати своїх пацієнтів. Ми постараємося зберегти усі наші ФАПи, яких у нас 5”, – зазначила Томашевська.

До слова, раніше Іваничівський ЦПМД належав Володимир-Волинській районній раді. Однак голова Іваничівської громади Лідія Томашевська ініціювала передачу медзакладу на баланс селищної ради. Рішення затягнулося на кілька місяців. Адже спочатку депутати райради не хотіли віддавати Центр ПМСД. І Томашевська навіть звернулась до суду. Про це вона повідомляла на одній із сесій. Тепер обранці райради змінили свою думку й погодили це рішення. Відтак утримання медзакладу ляже на плечі місцевого бюджету. А йдеться про чималі кошти. Особливо під час опалювального сезону.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота