<

Траса Ковель-Жовква: на ремонт ділянки біля села Литовеж, яку визнали найаварійнішою в Україні, забракло коштів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:13 | 23.05.2018 / Іваничі, Володимир, Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ коментарів 6

На будівництво траси державного значення Ковель-Володимир-Волинський-Жовква не вистачає 100 мільйонів гривень.

Начальник служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак повідомив “БУГу” про ділянки траси Ковель-Володимир-Волинський-Жовква, які через брак фінансування не будуть відремонтовані.

“Ми не маємо грошей на дорогу від залізничного переїзду в Нововолинську до річки Буг (поблизу кордону з Львівською областю біля села Литовеж, – авт.) і від Нововолинська, умовно кажучи, до села Суходоли. На ці 2 ділянки коштів нема.

Гроші є на: перший об’єкт – об’їзна Володимир-Волинська зі сторони Ковеля на Устилуг (48-й – 53-й кілометри), другий об’єкт – виїзд із Володимира-Волинського до 65-го кілометра (це в районі Суходол) і третій об’єкт  – 73-й – 80-й кілометри, з Нововолинська починаємо і йдемо аж за залізничний перехід”, – зазначив він.

У 2017-му році відрізок дороги Ковель-Жовква, на який зараз забракло фінансування, опинився у списку найпроблемніших трас, де найчастіше трапляються ДТП. Підбірку найаварійніших трас України зробило видання РИА Новости Украина.

Нагадаємо, що в травні 2017-го року біля села Литовеж Іваничівського району пасажирський автобус в’їхав у глибоку вибоїну, злетів у кювет і перекинувся.

Глибина вибоїни становила 12 сантиметрів при тому, що середній кліренс (дорожній просвіт) легкового автомобіля становить саме від 11 сантиметрів.

На капітальний ремонт дороги Ковель-Володимир-Волинський-Жовква з держбюджету виділили близько 300 мільйонів. За ці гроші можна збудувати лише 32 кілометри.

Вартість ремонту одного кілометра дороги – 8,5 мільйона гривень. Згідно з договором, підрядник надає гарантію на асфальтобетонне покриття – 3 роки, на основу дорожнього одягу – 8 років, повідомляє Волинь24 з посиланням на 12 канал.




коментарів: 6
  1. а де фото хатики начальника служби автомобільних доріг у Волинській області для порывняння

  2. поміняли асвальт там, де покриття було +- задовільне, а біля с.Діхтів, де воно жахливе, так і залишиться. і ще питання, чи будуть взагалі вкладати фінішний шар на луцькій трасі???

  3. Якраз ремонтують дорогу яка була нормальною. А така яка була в поганому стані залишили. Козли

    • Платять за м2 відремонтоваої дороги. Ціна ремонту однакова, чи нормальна дорога, чи зруйнова. Різниця тільки в затратах. Не вже Ви думаєте Пеця з Гройсманом цього не розуміють.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя