<

Спорт, розваги та відкриття інсталяції: у Павлівці відзначили День громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:06 | 29.07.2018 / Іваничі /
Перегляди
60
/ Коментарі відсутні

28-го липня у селі Павлівка Іваничівського району на території відокремленого підрозділу санаторію “Шахтар” відбувся День громади.

На вході гостей свята зустрічав духовий оркестр. Урочистості вела провідний спеціаліст гуманітарного відділу Павлівської ОТГ Олена Шумик. Присутніх вітали голова Павлівської громади Андрій Сапожник, заступник голови Іваничівської ОТГ Віктор Березюк, заступник голови Іваничівської районної ради Юрій Мазурок, голова Іваничівського районного осередку УКРОП Сергій Недбайло, консул Марек Запур – представник Генерального консульства Республіка Польща у місті Луцьку, нардеп Ігор Гузь.

Народний депутат України Ігор Гузь, зокрема, вручив державну нагороду за підписом голови ВРУ заступнику голови Іваничівської районної організації ветеранів АТО Волинської області Сергію Фітю, а також подяки керівнику народного фольклорного колективу “Берегиня” будинку культури села Жашковичі Ларисі Шимчук та заслуженому зоотехніку України Галині Луцюк.

“Завжди кажу, що для мене з 12-ти ОТГ власне мого виборчого округу Павлівська громада – найбільш рідна. Можливо тому, що Андрій Сапожник 2 роки працював моїм помічником-консультантом, можливо тому, що ми спільно з ним агітували підтримати його на посаду голови громади. І я особисто переконаний: ви не прогадали, що така молода, ініціативна людина є на чолі, власне, однієї з найкращих в області громад. Хочу побажати всім присутнім оптимізму, віри, надії. Є багато невирішених питань в державі, але не треба опускати рук. У цьому році в нас з Андрієм Сапожником є багато класних проектів, наприклад, дитячий садок в Топилищах і багато інших, які ми зможемо спільно реалізувати саме для вас”, – зазначив нардеп.

Під час свята відбулося відкриття інсталяції “Я люблю Павлівку”, яку облаштували за сприяння Ігоря Гузя. Тепер у Павлівці є фотозона, куди жителі громади приходитимуть, щоб зробити фото. Після відкриття туристичної фішки присутнім організували фотосесію з майстром львівського театру пантоміми “Міми на німо”.

Також на святкуванні кожен міг висловити власну думку, що для нього значить його громада. Люди лишали письмові відгуки про Павлівську ОТГ.

“Ми другий рік поспіль беремо участь у проекті ПУЛЬС “Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні”, показуємо переваги децентралізаії. Сьогодні конен може підійти і написати тут, як децентралізація впливає на розвиток громади, які позитивні зміни прийшли після об’єднання”, – розповіла Світлана Савчук, працівник місцевої бібліотеки.

Доповнили свято виступи аматорських колективів й окремих виконавців закладів культури та освіти Павлівської громади, творчих колективів із сусідніх районів.

На території “Шахтаря” функціонували дитяче та арт-містечка, працювала торгівля від кращих господинь громади. Молодь могла оцінити показові виступи з брейк-дансу. Прихильники спорту вболівали на змаганнях із міні-футболу, тенісу, перетягування канату тощо, переможці яких були нагороджені.

Розважали гостей гурт Galicia folk band та діджей Andrew Kotovsky.

Дорослі і діти весело проводили час, робили багато фото й просто відпочивали. Цьому сприяла тепла погода і насичена культурна програма.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота