<

Співробітники Іваничівського відділення поліції попереджають про штрафи за незаконну вирубку ялинок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:21 | 26.12.2017 / Іваничі / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Співробітники Іваничівського відділення поліції нагадують, що за незаконну вирубку та продаж ялинок і сосен залежно від обставин справи правопорушник заплатить чималий штраф, буде арештований або на кілька років позбавлений волі.

Із наближенням Новорічних і Різдвяних свят зростає турбота за збереження ялинок, адже кожного року в цей час спостерігаються непоодинокі факти їх самовільних порубок.

У зв’язку з цим правоохоронцями вживаються профілактичні заходи та рейди щодо попередження незаконного знешкодження рослин.

За самовільну вирубку дерев передбачене покарання відповідно до статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно з якою стягується штраф в розмірі від 85 до 170 гривень.

В окремих випадках за самовільну порубку передбачена і кримінальна відповідальність. Одним із визначальних факторів для притягнення порушника до кримінальної відповідальності є розмір завданої шкоди, коли ця шкода є істотною (це визначається індивідуально в кожному конкретному випадку з урахуванням категорії захисності лісу, інших факторів, які встановлюються в ході проведення слідства).

Відповідно до статті 246 Кримінального кодексу України за незаконну порубку лісу передбачається штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк із конфіскацією незаконно добутого.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця