<

Родичі іваничівських чиновників будуть співати у Польщі?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:55 | 19.08.2015 / Іваничі / /
Перегляди
40
/ коментар 51

У редакцію інтернет-видання “БУГ” прийшов анонімний лист з інформацією про те, що у списку іваничівських делегатів, які поїдуть в Республіку Польща на Дні Добросусідства, потрапили випадкові особи. А точніше, родичі чиновників, що не мають жодного відношення до делегації, яка поїде на святковий захід у сусідню країну.

У листі йдеться про те, що від Іваничівської районної ради подавалося клопотання  до консульства у місті Луцьку для подачі документів на видачу шенгенських віз в цілях економічного та культурного співробітництва (без попередньої реєстрації та без консульського збору, тобто позачергово та безкоштовно). Серед прізвищ посадовців райдержадміністрації, ради, окремих сільських голів, аматорів народного мистецтва, які  їздять з концертами за кордон, є багато споріднених прізвищ, що підтверджують родинні зв’язки іваничівських чиновників.

лист_консулу
лист_консулу2

Одна сім’я:
Мазурок Юрій Олександрович – заступник голови районної ради,
Мазурок Марія Антонівна – помічник депутата районної ради (дружина),
Мазурок Марина Юріївна –  учасник  народного аматорського жіночого вокального ансамблю “Чарівниця” (невістка),
Мазурок Максим Юрійович – учасник народного аматорського фольклорного колективу “Горлиця” (син).

Друга сім’я:
Шумська Ніна Йосипівна – керуюча справами районної ради,
Шумський Анатолій Адамович – голова Іваничівського районного суду (чоловік),
Шумський Борис Анатолійович – помічник депутата районної ради (син),
Войтюк (вона ж Шумська) Юлія Адамівна – учасник  народного аматорського жіночого вокального ансамблю “Чарівниця” (дочка).

На сайті районної ради інформацію про помічників депутатів немає. Є лише положення про помічників (рішення від 19.07.2012р. №12/15), де вказано, що облік оформлених на посади помічників-консультантів ведеться відділом організаційної і кадрової роботи виконавчого апарату районної ради. Постає питання, чи правомірні були дії керуючої справами райради, яка готувала цей документ і заступника голови районної ради, який підписував його, та чи не “пахне” тут корупцією?-йдеться у листі. У яких цілях вони оформляли своїм сімействам візи і на яких підставах?

Автор листа стверджує, що у кожного з осіб, які їздили в Луцьк, у пакеті документів був цей лист  і запрошення консульства для 34 осіб. Разом з тим, у цей же день до консульства прибули двома окремими автомобілями Шумські і Мазурки.

Журналістів інтернет-видання “Буг” зацікавила ця інформація. Ми зателефонували до керівників ансамблів “Чарівниця” і “Горлиця”. Здивувало, що серед названих прізвищ осіб, які виступатимуть в Польщі, не було Мазурок Марини, Мазурка Максима, Войтюк Юлії. Крім того, керівники зауважили, що таких учасників у них взагалі немає. На питання керівнику ансамблю “Горлиці”, чи знає вона Максима Мазурка, відповіла, що інколи він долучається до святкових заходів, але у списку виступаючих у Польщі на заходах Днів Добросусідства його немає.

Інтернет-видання “БУГ” продовжує розслідування. Шукаємо факти про те, що родичі чиновників таки співатимуть у складі аматорських колективів, а сприятимуть цьому помічники районних обранців, про яких жителі Іванич не чули.




коментарів: 51
  1. Білети на таке треба буде продавати.

  2. Приємно що є люди піклуюця про інших,але на жаль забувають про себе

  3. Така практика була завжди. Завжди їздили під цією маркою зовсім “ліві” люди. Але трошки треба тормознути, часи то міняються.

  4. Це абзац, це якщо отак своїм рідним візи надурняк виробляють, то що казати про все інше? І зараз знову на виборах будуть йти і кричати “Юля краща!” Фу!

    • Тут не зовсім про Юлю мова. Скоріше про порядність. При чому тут Юля? Вона “артистів” не складала списки:)

  5. Читаю, дивлюся і слухаю.Скільки гидоти ми ллємо одне на одного.
    А ви “замовники правдолюби” чого добиваєтесь,правди ?
    Так правда в тім, що ще не один із вас не віддав стільки своїх кровних коштів, як сім’я Мазурків. Впродовж років займається благодійною діяльністю, підтримує воїнів АТО, допомагає дітям, дошкільним закладам і школам.І ви, “шановні правдолюби” неодноразово приходили з простягнутою рукою.Так будьте ж чесними і послідовними. Можливо не потрібно плювати в криницю з якої черпаєш воду.

    • І що, якщо ти допомагажш АТО то це дозволяє нахаляву, користуючись службовим становищем виробляти візи для сім’ї, а інші жителі району будуть стояти а чергах під сонцем?

  6. Так, а це підсудна справа? Тобто за такий підлог може прокуратура відкрити кримінальне провадження?

    • Так. Використання службового становища.

  7. Якщо такі акції проводять з відкритям віз чому для Атошників не зробити віз щоб поїхали на дні добросусідства

  8. Вже до цієї пори повинні усі мати картки МПР. А ці робочі візи вони використовують в особистих цілях(це не важко перевірити). Ще клопотання Нововолинська оприлюдніть!!!

  9. А що роблять помічники районних депутатів? Це сміх. Депутати нічого не роблять, навіть на сесію не можуть з’явитися.

  10. Ось це жара! Молодці, сайт БУГ ви найкращі. Чекаємо список чиновників від Нововолинська які отримали візи на даний захід.

  11. Маріє, гидоти ніхто не ллє. А то по-совісті всю сім”ю везти? Може є достойніші? І якщо він там щось допоміг, повторюю, – ЩОСЬ допоміг, а не так, як ви писали, то можна корупцію розводити? Артисти, блін.

  12. Я бачу дана тема зацікавила громадскіть. Однак, це ще не все. Передімною документ, який теж не менш цікавий, трохи на іншу тему та підготовлений вже іншим виконавцем, однак потребує ще деякого вивчення, сам “не все доганяю”, потрібна чиясь консультація. З часом… Шановна пані, будьте уважнішою, коли працюте з документами. Надно суматошним був для вас післясесійний день, надто хвилювалися і спішили “обмвати” перемогу, ауді вже було подано. Попросив два рішення, а отримав натомість чотири документи, в одній, напоспіх, складеній купці. Потрібно уважно дивитись що, коли і кому віддаєте.

    • Заінтригували, документ “в студію”:) Розберемось разом. Якщо там є печать і підпис, то може бути така собі “бомбочка” :)

    • Ха-ха-ха! Розсмішили!То виходить, що самі своїми руками, себе ж і видали? А кажуть вчора у головній будівлі Іванич було жарко. “Сильні світу цього” всім без розбору пальці в двері зажимали і питали гарячим утюгом. А сьогодні будуть всіх строїти в шеренгу і розстрілювати, по одному. Хай знають холопи своє місце. Ой капець! Весело-весело!

    • а це часом не про проведення аукціонів по старій лікарні????????????

  13. В той час, коли сини багатьох іваничівських сімей перебувають у зоні АТО,діти представників теперішньої влади будуть гастролювати за кордоном. Постає питання, чому б ваших дітей, не відправити з гастролями на схід України? Якщо не вміють тримати зброю в руках, то нехай пісні українські “співають” чи будуть радниками “солдатів”.

  14. по даному факту можна відкривати кримінальне провадження, обкрадання державної казни та зловживання службовим становищ…

  15. Ги))) знаю Юльку. Навряд вона потягне партію))) А Борька напевно на падтанцовці. Тато Толік – за дерижера))) сміхота

  16. Не знав ,що Гиць себе Додіком називає

    • Додік це вже щось новеньке,а от щур йому пасує більше!Подружку собі завів “болонку” і думає,що в нього все буде тіп-топ!Шановні ви не довговічні! Земля ще шоколадом не пахне?

  17. Наївні!!! Думаєте дядя Федір не при ділах??? А на яких візах син і зять їздять? На яких машинах і як від армії ховаються? А Шумська не його невістка? Там повна родинна кругова порука!

  18. Нашо ви мене гицем називаєте? :) Я не заслужив такої честі.

  19. цікаво, а хтось ще звертався для отримання віз до святкування днів добросусідства. І чому тільки звинуваючуть районну раду . Хіба ж райдержадміністрація не приймає у цьому участь.

  20. Для чого просити відкрити “довгострокові візи” для святкування 3 днів !!!!???

  21. “Святкування” 1 день. І яким боком в списку вся служба у справах дітей і Морозовичівський голова? То може потрібно всіх жителів району туди дописати, які бажають поїхати в Кречів? У мене склалося враження, що Дні добросусідства спеціально проводять щоб чиновкики собі державні візи на рік повідкривали, бо фестиваль г…мняний і робити там нема що. Благодійність – це не причина розводити корупцію. Країна і люди мали змінитися. Іваничі, як вам не соромно??? Надіюсь, що проти вас порушать крімінальну справу, звільнять і внесуть у реєстр корупціонерів.

    • Це не зовсім так. Хоча святкування Днів доросусідсва відбувається лише 1 день, проте підготовка до нього триває заздалегіть, відбуваються зустрічі для узгодження заходів як на українській так і на польській стороні. Відповідно до українсько-польської Угоди в рамкам розвитку транскордонного співробітництва поїздки посадових осіб виконавчої влади та місцевого самоврядування відбуваються часто.Наприклад, на запрошення польської сторони наші творчі колективи та спротивні команди беруть участь у різних культурно-масових заходах, офіційні делегації часто їздять на ділові зустрічі, міжнародні заходи, беруть участь у свякуванні “Обжинок” і т.д. Крім того в с. Крилів, за районом, закріплене місце де похованні українці і ці могили потрібно періодично доглядати і тримати в належному стані. Тобто, для перших осіб району – такі візи це неодхідність. Це є вимога часу. Що стосується працівників райдержадміністрації, ради чи сільських рад – тут здебільшого виходять з того, у кого є в наявності закордонний паспорт,і хто в тій чи іншій мірі буде приймати участь у вищезгаданих заходах. Хоча можливо слушна думка про те, що вже давно усім потрібно було б виготовити картки МПР.

  22. Сьогодні в Іваничаз в будинку культури був концерт. Виступали ВСІ артисти!!!! Які заявлені для отримання “творчих” віз:) Та так же гарно співали! А дехто, з багатофункціональних артистів ще й танцював..вприсядку:)

  23. Як прикро усвідомлювати, що в Україні важко щось змінити. Як можна боротися з корупцією на державному рівні, якщо вдома порядок не можемо навести? Як завжди правлять балом ті, у кого влада! Пані Маріє, доброчинність це коли ліва рука не знає, що права подає! Якби чиновники були чистими на руки, то підприємцям не прийшлося віддавати свої кровні! Крім того, хочу замітити, в іваничах чиновники і підприємці – ті самі особи! З однієї сторони привласнюють, а з іншої жертвують. Думаю в мінусах не залишаються!!!

  24. Люди добрі! Читаю всю ту брудноту, яка зараз ллється про Іваничі і думаю, кому оце все вигідно. Хто це так “працює”?. Складається враження, що це наша найактивніша Іваничівсько-Нововолинська сила “Свобода”
    Починалося з селищного голови (це про наділ земельної ділянки Смолярчукам і Петренкам.)
    Потім на цього з самого Войтюка поллявся бруд, тільки вже як голову РДА – напад за 95 тисяч на програму виконання делегованих повноважень. Наступний крок, використовуючи ту ж Петренко – напад на Гавінського. Потім вже згадали всіх так званих нелюстованих “регіоналів”, окрім тих, хто вірою і правдою колись служив регіоналам, а зараз служиь Свободі. І на завершення – оця стаття. Це щоб “вибити” з перегонів БЮТ, в особі Мазурка і показати Шумській, що вона потрібна була лише для викоритсання в брудних технологіях.
    Чи не Бадзюньова це робота? А він і далі залишається “білим і пухнастим” і мітить на крісло голови ради, підсиджуючи тим самим свого “братика”, якого відправив на війну.Одним пострілом сімох зайців вбити. Спритно, але не чесно.

    • Це називається політична боротьба! Так завжди було, є і буде, треба це мати на увазі. Якщо політик чесний, то неможливо знайти на нього компромат. Бруд потрібно виносити на люди, інакше потонемо в ньому. А бютівці самі себе очорнили. Мали б пам”ятати, що за ними спостерігають і чекають, коли вони спіткнуться. Не малі діти. Я за Юлію Володимирівну і мені прикро, що представники її партії так негідно поводяться і компрометують її.

    • БЮТ в особі Мазурка? Чи не забагато честі Мазурку? Що неправильно в статті? Все правильно:) Адвокату ганьба:)

  25. А в прокуратурі та СБУ читають БУГ? А в польському консульстві?

  26. О пані (frau) проснулась,забула за що її зз Батькивщини погнали, а чи не за зраду.
    А як голоси збирала?
    Секон хендом по селах.

    • Ви помиляєтесь на мій рахунок, якщо це стосовно мене зауваження))) Ніколи не була в жодній партії, політиком ніколи не була. Я громадянка з активною позицією от і все. Партія не має значення, має значення ЛЮДИНА чи ні!!!Якщо про Юлію Володимирівну -то! Тимошенко не свята, як і інші. Та на даний час, я так вважаю, вона можливо те, що потрібно країні. Хоча я можу і помидятись.

  27. Панове Шумська та Мазурок.Ви цим ганебним вчинком повністю заплямували себе і показали, хто ви є насправді(хоча для багатьох це не є відкриттям і було давно відомо).Майте мужність, напишіть заяви на звільнення і йдіть геть. Не заставляйте чоловіка в мантії відбілювати вас!В районній раді без вас тільки атмосфера стане здоровшою. Надіюсь, що у вас ще є крапля совісті і ви зробите це. Не спонукайте громадськість зробити це в законний спосіб.

  28. Цим зловживанням службовим становищем повинна зайнятися прокуратура, визначити винних та покарати.

  29. Пане Гузь, закликаю Вас зробіть депутатський запит по даному питанню в правоохоронні структури, жителі Іваничівського району Вам тільки дякую скажуть.

  30. Були на Днях добросусідства,бачили усміхненого Мазурка, ніби нічого і не сталося. Правда виступати від райради не насмілився,на сцену не виходив і сидів в кущах.

    • Бачили б ви його обличчя, коли наш депутат Гузь запитав, де ж його прославлений колектив артистів:) Гузь – супер:)

  31. А прославлені артисти виступали чи ні – хто знає?

  32. Респект БУГу за такі викриття. Давайте ще!

  33. Бездельника хлебом не корми, а дай порассуждать, да и в умении очернить других ему не откажешь. Он всегда готов найти оправдание собственной никчёмности.

    Леонардо да Винчи

  34. Схаменіться, іваничівці! ви й так прославились на весь світ! Соромно за усіх. За тих хто робить, за тих хто пише, і найбільше за тих, хто …з того радіє….
    Над вами сміється весь інтернет.

  35. Свобода + Шумська – це не весь Інтернет, на щастя.

  36. Мені цікава позиція жителів району, що мають зробити депутати районної ради, яких ми обрали, з такими пройдисвітами? І яку оцінку треба дати на осінніх виборах партіям яких представляють ці горе чиновники?

  37. А при чому тут партія? Мазурок то не Батьківщина.

    • Мазурок голова районного осередку во “Батьківщина”, лідер партії, її оличчя!

Коментування вимкнено, але є можливість надіслати нам повідомлення на пошту - bugorgua@gmail.com

29 Квітня, Понеділок