<

Рідні загиблого військового з Павлівської громади просять підписати петицію про присвоєння звання «Герой України»

16:09 | 8.11.2023 / Іваничі / , , /
Перегляди
1695
/ 1 коментар

Рідні загиблого військового просять підписати петицію про присвоєння почесного звання «Герой України» (посмертно) Юрію Гимзі жителю села Колона Павлівської громади.

Петицію можна підписати за посиланням. Для того, щоб її розглянули, потрібно зібрати 25 000 підписів.

“Прошу Вас розглянути петицію “Про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно)” старшому сержанту командиру бойової машини – командиру третього механізованого відділення другого механізованого взводу п’ятої механізованої роти другого механізованого батальйону військової частини А1008 Гимзі Юрію Миколайовичу”, – йдеться у тексті петиції.

Будучи контрактником з початку АТО у 2014 році Юрій перебував у строю 24 ОМБр з метою захисту територіальної цілісності та суверенітету України. Бойовий шлях захисника охоплював міста Оріхове та Кремінну на Луганщині, Коровськ та Красний Лиман на Донеччині. В кінця червня 2014 року брав участь у визволенні Ямполя, Лисичанська, Сіверська. Далі на Луганщині визволяв такі пункти як Крива Лука, Хрящувате, Дмитрівка.

За свої заслуги був нагороджений Президентом України орденом “За мужність” ІІІ ступеня. У 2017 році був звільнений в резерв з лав ЗСУ.

Під час повномасштабного вторгнення рф на територію України Юрій Гимза перебуваючи в лавах ЗСУ, виконував бойове завдання, в ході якого перебував на бойовому чергуванні в районі населеного пункту Першотравневе, Куп’янського району на Харківщині. Під час ворожого обстрілу 24-го жовтня 2023 року отримав множинні поранення, несумісні з життям.

Побратими хочуть належно вшанувати ім’я свого командира просячи надати йому звання Героя України.

На війні за незалежність України загинув житель Павлівської громади Юрій Гимза.

В Павлівській громаді попрощалися із загиблим Героєм Юрієм Гимзою.




один коментар
  1. Прошу Вас розглянути петицію “Про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно)” старшому сержанту командиру бойової машини – командиру третього механізованого відділення другого механізованого взводу п’ятої механізованої роти другого механізованого батальйону військової частини А1008 Гимзі Юрію Миколайовичу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця