<

Рідні просять проголосувати за петицію про присвоєння відзнаки «Герой України» загиблому військовому з Павлівської громади

19:10 | 15.11.2023 / Іваничі / , , /
Перегляди
772
/ Коментарі відсутні

На сайті президента зареєстровано петицію про посмертне присвоєння Георгію Семенюку з Павлівської громади найвищої державної відзнаки – Герой України.

Петицію створила дружина загиблого Тетяна Семенюк.

Семенюк Георгій Павлович, 05.10.1992-го року народження, уроженець села Старий Порицьк, Павлівської громади, бойовий медик, молодший сержант в/ч А7064, 100-ї Окремої бригади сил ТРО ЗСУ, 55-го батальйону, 1 стрілецької роти, 1 стрілецького взводу.

В період 2015-2017 років, проходячи віййськову службу за контрактом, захисник безпосередньо брав участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районах Донецької і Луганської областей. Отримав статус учасника бойових дій. В 2018 році був звільнений з лав ЗСУ в резерв.

З перших днів повномасштабного вторгнення росії Георгій не зміг стояти осторонь і в лютому 2022 року, з перших днів війни, поповнив ряди захисників України. Спочатку боронив північні кордони України на кордоні з білоруссю. З березня 2023 року, разом з побратимами, успішно виконував бойові завдання на сході України.

Перебуваючи в найгарячіших точках, “на нулі”, отримав декілька контузій, але й надалі мужньо виконував свій обов’язок і до останнього подиху залишався вірним своєму народу та Батьківщині.

Загинув Георгій 25 вересня поблизу населеного пункту Діброва, Луганської області, під час артилерійського обстрілу, отримавши смертельні поранення не сумісні з життям.

5-го жовтня йому мав виповнитись 31 рік.

“Я, наш десятилітній син, вся родина, побратими, друзі, пишаємося Георгієм, його патріотизмом, незламністю, мужністю і вважаємо, що Георгій заслуговує на найвищу державну нагороду – присвоєння звання Героя України (посмертно)”, – пише дружина захисника.

Петиція набрала вже 1117 голосів з 25000 потрібних. Підписати її можна тут.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота