<

Прикордонник пив горілку в автівці, але заявляє, що не кермував нею: в Іваничах покарали п’яного водія

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:40 | 27.08.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
2282
/ коментарі 3

В Іваничах судили прикордонника Львівського загону, якого впіймали в стані алкогольного сп’яніння під час керування автівкою. У результаті водію доведеться сплатити чималий штраф. Також його позбавили водійських прав.

Чоловіка, який керував автомобілем ВАЗ напідпитку, правоохоронці виявили о 20:00 5-го травня на вулиці Центральній в селі Бортнів Поромівської громади. Про це йдеться у постанові Іваничівського районного суду від 29-го липня.

Огляд на стан сп’яніння зі згоди водія проводився із застосуванням приладу «Драгер». Тест виявився позитивним – 5,0 проміле. Таким чином чоловік порушив пункт 2.9а ПДР України, за що передбачена відповідальність за ч. 1 ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння).

В суді водій, який, працює у Львівському прикордонному загоні ЗРУ ДПСУ, свою вину у вчиненому правопорушенні не визнав. Він пояснив, що в той день, рухаючись на автомобілі, зупинився біля магазину, де придбав горілку та вживав її в автомобілі. Однак автомобілем, мовляв, не керував. В цей момент, за його словами, до нього під’їхали працівники поліції й запропонували пройти огляд приладом Драгер.

Чоловік вказав на те, що огляд проводився без понятих та свідків. На запитання суду пояснив, що не просив працівників поліції пройти огляд у лікарні. Також водій просив суд, у разі визнання його винним, не позбавляти права керування транспортним засобом.

Та все ж суд, визнав водія винним та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Також чоловіку доведеться сплатити в дохід держави 454 гривні судових витрат.




коментарів: 3
  1. В Іваничівському суді не дивно, там всі п”яні . Напевно і пішохід за Ст 178 ч.1 Купап заплатив би 17000 грн, якби поліцейські написали. Недавно за мотокультиватора когось позбавили посвідчення водія на 1 рік, якого в природі не існує!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя