<

Повідомили, скільки мешканців Іваничівського району отримали медикаменти за програмою «Доступні ліки»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:37 | 25.09.2018 / Іваничі / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Станом на 18-те вересня за програмою «Доступні ліки» мешканцям Іваничіського району відшкодовано 7442 рецепти.

Програма «Доступні ліки» передбачає надання за рецептом лікаря в аптеці певних медикаментів безкоштовно або з незначною доплатою хворим на серцево-судинні захворювання, астму та цукровий діабет 2-го типу.

Нагадаємо, що лікар в рецепті вказує непатентовану назву медикаменту, а в аптеці хворий купує визначений для себе препарат певного виробника. Джерелом фінансування програми є кошти Державного бюджету.

Про стан реалізації в Іваничівському районі програми «Доступні ліки» розповів керівник Іваничівського ЦПМСД Роман Киця.

Він зауважив, що станом на 18-те вересня сімейними лікарями Іваничівського ЦПМСД жителям району на лікування осіб, які страждають серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою, виписано 10507 рецептів на суму 530228,10 гривень та відшкодовано 7442 рецепти.

Кількість осіб з серцево-судинними захворюваннями, які отримали лікарські засоби, становить 3260, з бронхіальною астмою – 220, з цукровим діабетом ІІ типу – 601 осіб.

«Загалом на Іваничівський район передбачено 800 тисяч гривень з держбюджету на виконання цієї програми», – відзначив Роман Киця.

Нагадаємо, що з серпня 2018-го року МОЗ України затвердив новий реєстр препаратів програми «Доступні ліки». Сьогодні у програмі 261 препарат, 59 з яких  для пацієнта є повністю безоплатними.

У квітні 2017-го року в програмі було 153 торгових назв препаратів, з яких безоплатно отримати можна було 23.

За час роботи програми вибір для пацієнта збільшився більше, ніж у 2 рази.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота