<

Нардеп Ігор Гузь зустрівся із жителями сіл Поромівської громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:17 | 13.04.2018 / Іваничі / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

11-го квітня народний депутат України Ігор Гузь перебував із візитом у Поромівській ОТГ, де зустрівся із жителями громади у селах Лежниця, Поромів та Бужанка. 

Нардеп прозвітував про свою роботу у Верховній Раді та окрузі і висловив своє бачення щодо проведення парламентських та президентських виборів.

Він також зазначив, що у 19-ому окрузі завершено створення об’єднаних територіальних громад, залишились окремі сільські ради, які чекають рішення ЦВК на проведення виборів депутатів у тих селах, які вирішилися доєднатися до уже створених ОТГ. Були сподівання, що вони відбудуться уже цієї весни, тепер прогнозують їх проведення восени.

З прийняттям закону, який дозволяє доєднатися сільським радам до міст обласного підпорядкування без проведення загальних виборів, Грядівська сільська рада в Іваничівському районі отримала можливість бути у громаді міста Нововолинськ. Грибовиця чекає на вирішення свого доєднання до однієї зі створених громади. Наразі у районі залишається одна Луковичівська сільська рада, яка не приймає жодних рішень щодо свого майбутнього.

Ігор Гузь також поінформував про те, що у 2016-2017-х роках у Поромівську і Бужанківську сільські ради залучено понад 1 мільйон гривень з державного бюджету, які були спрямовані на вирішення соціальних питань у селах.

На ці кошти з співфінансуванням із місцевого бюджету проведено ремонт даху у школі села Лежниця, закуплено два комп’ютерні класи у Поромівську і Бужанківську школи. Також для дітей у Поромові та Бортнові встановлені дитячі майданчики, а жителям села Михалє проведено вуличне освітлення. У Поромівській школі перекрили частину даху, що протікав, а у Бужанці провели ремонт у будинку культури.

Народний депутат зазначив, що цього року на округ буде виділено орієнтовно 30 мільйонів гривень з державного бюджету. У його пріоритеті вирішення питань для розвитку молоді, тому він схвально відгукнувся на запит жителів щодо встановлення спортивно-дитячих майданчиків у Лежниці та Бужанці. Погодилися, що найважливішим для Поромова є перекриття даху школи.

Порушувалося також питання роботи шахти “Бужанська” та №10 “Нововолинська” і добудови останньої, на що потрібно, за словами нардепа, як мінімум 800-900 мільйонів гривень. Це дасть країні паливо, місцевим жителям – робочі місця, а громаді – наповнення бюджету.

На сьогодні бюджет Поромівської сільської ради на 70-90% складається із надходжень від податку з доходів фізичних осіб шахтарів та плати за землю. У разі припинення діяльності шахт, люди залишаться без роботи, а громада – без засобів до існування.

Як повідомив Ігор Гузь, попри всі його намагання привернути увагу до цієї проблеми у Києві, поки результату не має. Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик за час свого перебування на цій посаді жодного разу не приїхав до гірників Нововолинська, щоб зустрітися з ними, зазначив нардеп.

В усіх селах жителі висловлювали невдоволення жахливим станом сільських доріг, запитували про можливість передачі колишніх колгоспних лісів із держлісфонду у власність громади, просили сприяння будівництва водопроводу у Бужанці, футбольного поля із штучним покриттям або облаштування створеного біля школи.

Жителі села Іванів потерпають від підтоплення через недбалу господарську діяльність Бужанківської шахти, а селяни від затоплення сіножаті через захаращеність річки деревиною у прикордонній зоні, яку вони не можуть прибрати.

Було озвучено чимало інших господарських проблем: масштабних і дрібних, колективних і особистих, які люди висловили на зустрічі.

Усі піднятті питання Ігор Гузь пообіцяв вирішувати спільно із сільським головою Євгеном Недищуком, при цьому розглядати можливість залучення на це коштів з різних джерел, у тому числі із благодійних фондів.

У робочій поїздці з нардепом були його помічники Андрій Бокоч та Ігор П’ятоха.

У Бужанці учні приємно здивували тим, що заспівали для гостей гімн школи.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 Травня, Неділя
4 Травня, Субота