<

На Іваничівщині боргують зарплату працівникам освітніх закладів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:03 | 26.09.2019 / Іваничі / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

В бюджеті Іваничівського району повністю відсутні кошти для виплати заробітної плати технічному персоналу шкіл.

Про це повідомляють Волинські Новини.

Про це стало відомо 25 вересня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму.

Керівниця управління освіти, науки та молоді Людмила Плахотна розповіла, що, як і щороку, області не вистачає освітньої субвенції.

Так, до облради надійшли звернення Профспілки працівників освіти і науки України Василя Грановського та голови освітньої комісії Іваничівської райради.

Як повідомила постійна комісія з питань освіти, культури, спорту, духовного відродження та роботи з молоддю Іваничівської районної ради, в бюджеті Іваничівського району повністю відсутні кошти для виплати заробітної плати технічному персоналу шкіл.

«У серпні технічним працівникам було виплачено аванс у розмірі по 700 гривень. Кошти для подальшої оплати праці до кінця року відсутні. Внутрішніх резервів для наповнення районного бюджету немає», – вказав Володимир Томчук, голова комісії, директор КЗ «Грядівський ліцей».

Своєю чергою, Профспілка працівників освіти і науки України Василя Грановського повідомила, що станом на 10 вересня сума невиплачених коштів працівників освіти Локачинського району та Привільненської ОТГ становить 1,130 мільйона гривень.

Людмила Плахотна пояснила, що це пов’язано з наявністю неукомплектованих шкіл, де «вчитель проводить уроки в класі з трьома учнями».

Вона зазначила, що в новому проєкті держбюджету на 2020 рік освітню субвенцію Волинській області збільшено на 230 мільйонів гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа