<

Мешканців Іваничівської громади святковим концертом привітали з Днем захисників і захисниць України

22:29 | 1.10.2023 / Іваничі / , , /
Перегляди
623
/ Коментарі відсутні

29-го вересня напередодні відзначення Дня захисників і захисниць України в Іваничах відбувся патріотично-мистецький захід «За честь! За славу! За народ!». Концерт організували в Центрі культури та дозвілля.

Захід відбувся напередодні великого християнського свята – Покрови Пресвятої Богородиці, яке цьогоріч вперше відзначають 1-го жовтня у звʼязку з переходом Православної церкви України та Української греко -католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря. Відтак перенесли дату і державних свят, які відзначали на Покрову – День захисників і захисниць України, День українського козацтва, День територіальної оборони та 81 річницю створення УПА. Тож святковий концерт приурочили до усіх цих свят.

Насамперед присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих Героїв Іваничівської громади: Сергія Байдовського, Валерія Янчука, Івана Павлишина, Віталія Дідика, Юрія Новосада, Андрія Шимонюка, Вадима Куницького, Дмитра Катана, Омара Кузьмука, Олександра Сушика, Дениса Єлюбаєва, Сергія Михальчука, Володимира Черепніна та Олександра Маргіти, які поклали на вівтар свободи та незалежності власні життя.

Потому привітали зі святом та висловили слова подяки захисникам і захисницям та усім небайдужим за допомогу ЗСУ отець Андрій та голова громади Лідія Томашевська. Вони вкотре подякували мужнім захисникам за їхню мужність та героїзм, які вони проявляють захищаючи незалежність та цілісність нашої держави. За їхніми словами, військовослужбовці гідно продовжують традиції попередніх поколінь, і наразі несуть благородну місію, захищаючи свій народ та свою рідну землю. 

Цього дня зі сцени звучало чимало патріотичних та ліричних пісень про мужність, відвагу та любов до рідної України.

Народні аматорські колективи «Чарівниця», «Горлиця», «Калинонька», зразковий аматорський ансамбль танцю «Прибужаночка», вокальний ансамбль «Росинка», солісти Софія Рокицька, Соломія Крась, дует у складі Миколи Чернія та Юрія Дицьо, тріо у складі Аміни Шумик, Олександра Васаги, Світлани Сидчук та учениця дитячої музичної школи Катерина Рокицька у своїх виступах подякували військовослужбовцям за їхню мужність, героїзм і захист, мирне небо, спокійне життя та можливість навчатись, працювати, творити й виховувати дітей.

Місцеві артисти наголосили, що День захисника України – свято, що увібрало в себе багаті і славні козацькі традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі впродовж всієї  багатовікової української історії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя