<

Мешканці Павлівської громади долучились до Водохрещенських купань

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:25 | 20.01.2022 / Іваничі, Таблоїд / , , /
Перегляди
2399
/ 1 коментар

19-го січня у Павлівці традиційно відбулися водохрещенські купання. Їх провели у водоймі на території санаторію «Шахтар».

Дійство розпочалось з освячення води, яке провів настоятель місцевого Свято-Покровського храму отець Микола. Він побажав усім присутнім міцного здоров’я та Божого благословення.

Опісля, найвідважніші сміливці почали занурюватися у хрещенську ополонку. Пірнути в крижану воду виявили бажання десятки людей. Серед них і помічник нардепа Ігоря Гузя, депутат обласної ради Андрій Бокоч, який робить це багато років поспіль.

Скупалися в освяченій водоймі й сестри Софійка й Злата Біляк. До слова, Златі лише 6 років, однак сміливості в неї більше ніж в багатьох дорослих. Дівчинка занурилась в крижану воду вперше, наслідуючи приклад старшої сестрички, яка зробила це вже вшосте.  

«Старша Софія захотіла. Спочатку побачила як це все відбувається, як освячується вода в ополонці і як купаються в ній інші, в тому числі і її тато. Їй це сподобалося і вона вирішила також пірнути. І ось робить це вже шостий рік поспіль. А цього року й менша Злата вперше скупалась, вирішила взяти приклад зі старшої сестрички. Я трішки переживала за них, але зрозуміла, що ця вода, хоч і холодна, але має Божу благодать», – розповіла мама дівчаток.

Щоб зігрітися, людям пропонували гарячі напої та страви. Також присутніх частували безкоштовними пончиками та пиріжками.

Погрітися люди могли і біля чималого багаття, яке спеціально розвели поблизу водойми.

Окрім цього, присутні могли послухати українські колядки і щедрівки, які впродовж свята виконували місцеві працівники культури.  




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя