<

«Кришталь року 2019»: Поромівська ОТГ – у списку переможців рейтингу бюджетної прозорості

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:46 | 8.11.2019 / Іваничі / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Поромівська, Смідинська та Княгининівська обʼєднані територіальні громади потрапили до переможців рейтингу бюджетної прозорості «Кришталь року 2019». 19-го листопада у Києві відбудеться церемонія нагородження.

Це унікальна нагорода в Україні, яка ілюструє стан речей та слугує дороговказом для поліпшення показників і успішних практик прозорості бюджетного процесу, – йдеться на сайті Децентралізація.

«Кришталь року» відзначає найкращі громади, які пройшли оцінку за спільною методологією, впровадженою програмами USAID DOBRE та «U-LEAD з Європою» у 106-ти громадах з 18-ти областей України.

Номінантів оцінено за 36-ма критеріями у галузі управління публічними фінансами.

“Подія «Кришталь року» продемонструє найкращі практики ефективного управління коштами громад, коли всі етапи бюджетного процесу – від планування до звітування – прозорі і зрозумілі для платників податків, які і наповнюють місцеві бюджети. Методику та результати оцінки буде обговорено під час церемонії”, – йдеться в повідомленні.

Церемонія збере понад 300 учасників, серед яких представники громад, органів центральної виконавчої влади, експерти проектів міжнародної технічної допомоги, голови дипломатичних місій.

Список 106-ти громад, які пройшли оцінювання у 2019-му році можна подивитись за посиланням.

Премія «Кришталь року» та оцінка бюджетної прозорості 2019-го року – це партнерська робота Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) через консорціум виконавців програми USAID DOBRE, Представництва Європейського Союзу та п’яти його держав-членів Німеччини, Швеції, Польщі, Данії та Естонії через Програму «U-LEAD з Європою», і  Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!».

Індекс прозорості місцевих бюджетів та методологію його оцінювання розроблено Фондом Східна Європа спільно із Громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!», у співпраці з Асоціацією міст України за фінансової підтримки Європейського Союзу.




один коментар
  1. Поромів.ОТГ прозоро закопують кошти у землю і пререможці ))) Хай приїдуть і подивляться як зробили водопровід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа