<

На дві сільради Іваничівського району уряд виділив понад півмільйона гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:22 | 23.10.2015 / Іваничі / /
Перегляди
18
/ Коментарі відсутні

За сприяння народного депутата Ігоря Гузя в Уряді виділили понад 500 тисяч гривень на заміну вікон і дверей у будинках культури сіл Риковичі та Переславичі Іваничівського району.

350 тисяч гривень закладені на встановлення теплогенератора та заміну вікон у будинку культури села Риковичі, ще 200 тисяч гривень передбачені для будинку культури Переславич на заміну вікон та дверей.

_DSC0470_tn

Для Переславич будинок культури – це вкрай потрібна установа. У цьому невеличкому селі елементарно нема де провести зборів. В місцевий бюджет сплачують податки лише два підприємці, які мають магазини. Сільський голова Микола Смаль каже, що якщо немає інвестицій – село приречене.

_DSC0456_tn

“У нас найменша по районі частка паїв, яких ніхто не хоче орендувати через піщані землі. Найбільш актуальною є проблема газифікації та будинку культури. В свій час у 2004- му році ми робили спроби газифікувати село. Люди виготовили проекти за власні кошти, була постанова Кабміну, виділили нам частинку фінансування. Однак провести газ так і не вдалося. У 2009-му році співпрацював тісно з депутатом Степаном Олійником. Заключили угоду про завершення добудови газопроводів. Після програшу його партії, ці кошти знову не вдалося освоїти. Влада змінюється, ніхто не несе відповідальності за заключені договори. Коли людина не платить податок, то до неї йдуть і вимагають це зробити. Коли держава не виконує обов’язок, як судитися із нею?

Звернулися за допомогою до народного депутата  Ігоря Гузя. Ну й дійсно, пройшов час – і є постанова Кабінету Міністрів. Я не вірив, зізнаюся, що одразу буде результат, а тут така приємна несподіванка – нам виділили 200 тисяч гривень. Замовили пластикові вікна, двері. Тепер приміщення буде закрите. Ще раніше збирали з людей шифер, перекривали дах. Молодь штукатура і будували сцену. Вірю, що через рік-два ми приведемо до ладу будинок культури”, – розповідає сільський очільник, який займає посаду з 2006-го року.

_DSC0465_tn
_DSC0464_tn
_DSC0467_tn

Сільський голова Рикович Андрій Сапожник навіть у період економічної нестабільності в державі продовжує створювати для жителів комфортні умови, залучаючи кошти до місцевого бюджету. Продовжує свою роботу сільська організація “Риковичі”, про діяльність якої розповідає голова.

_DSC0474_tn

“Ми виграли грант Міжнародного фонду “Відродження” – 80 тисяч гривень отримали на ремонт актового залу у навчальному закладі та спортзалу. Так як в нас школа середня і спортзалу немає, ми у танцювальному залі будинку культури зробили спортивну кімнату. У  Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування виграли грант на освітлення села Риковичі. Поставили 150 ліхтарів, повністю провели освітлення в селі. У рамках проекту Місцевий розвиток, орієнтований на громаду отримали кошти на заміну вікон-дверей в нашій школі на енергозберігаючі і утеплення підлоги на 2-му поверсі. Тепер виграли грант на створення  сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу – Європа хоче створити умови в прикордонній смузі, щоб люди бачили, що можна заробляти гроші, і, відповідно, вони нас підтримують.

У нашому будинку культури знаходиться бібліотека та сільська рада. Шукаємо фінанси задля того, щоб створити тут належні умови. Вдячні народному депутату Ігореві Гузю, який дотримався слова і посприяв у виділенні 350-ти тисяч гривень на встановлення теплогенератора і вікон у клубі. Прикро, що деякі представники політичних партій роблять випади проти цього депутата, мовляв, він піариться перед виборами. Кошти, отримані за його сприяння, – доказ того, що ця людина робить роботу”, – відзначив Андрій Сапожник.

_DSC0476_tn
_DSC0478_tn
_DSC0487_tn




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця