<

Іваничівські депутати обрали представника до складу госпітальної ради Нововолинського округу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:30 | 30.04.2018 / Іваничі /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

27-го квітня на позачерговій сесії Іваничівської районної ради було винесене питання про обрання представника до складу госпітальної ради Нововолинського госпітального округу. Депутати одноголосно проголосували за кандидатуру Андрія Савицького.

Госпітальна рада – це майданчик для переговорів. Вона не ухвалює жодних рішень, а лише дозволяє напрацювати варіанти рішень, розробити спільне бачення – яким повинно бути майбутнє мережі лікарень цього округу в цілому.

Представників делегують місцеві ради. Вони мають вибрати тих, хто найкраще розуміє потребу мешканців громади в медичних послугах і найкраще представить їхні інтереси в переговорах з іншими містами та районами.

Відтак, на позачерговій сесії депутати остаточно визначилися з кандидатурою, що представлятиме інтереси громади в госпітальній раді і обрали її представника. Вони одноголосно проголосували за Андрія Савицького (ПП “УКРОП”) – заступника головного лікаря Іваничівського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Госпітальна рада не має ніякого юридичного статусу – це дорадчий орган. Якщо госпітальна рада ухвалила рішення, то кожна місцева рада отримує цей документ для затвердження. Лише у разі, коли пропозиції госпітальної ради затверджуються місцевими радами, вони стають обов’язковими.

В подальшому кожна з громад Іваничівського району повинна представити своїх кандидатів до дорадчого органу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Травня, Субота
3 Травня, П’ятниця