<

Іваничівська громада виділила кошти на тероборону

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:32 | 19.02.2022 / Іваничі / , /
Перегляди
616
/ Коментарі відсутні

Іваничівська селищна рада виділила 10 тисяч гривень на фінансування територіальної оборони свого регіону.

Для цього 18-го лютого була проведена позачергова сесія, на яку винесли питання про внесення змін до рішення селищної ради «Про бюджет Іваничівської селищної територіальної громади на 2022 рік».

Прийнятим на сесії рішенням передбачена субвенція з місцевого бюджету для Володимир-Волинського району.

Як повідомила начальниця фінансового відділу селищної ради Тетяна Бартновська, виділення коштів відбувається в рамках районної програми матеріально-технічного забезпечення військових частин дислокованих на території Володимир-Волинського району, що передбачає співфінансування організаційних та підготовчих заходів щодо формування підрозділів територіальної оборони.

Відтак, депутати одноголосно погодили перерозподіл коштів з місцевого бюджету. Так забрали 10 тисяч гривень з коштів, які раніше заклали на організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності ради. Їх у формі субвенції перерахують бюджету Володимир-Волинського району.

Також під час сесії депутатка Катерина Бонюк ініціювала прийняття звернення до вищого керівництва держави щодо скасування податку на додану вартість на соціально значимі продукти харчування та зниження ставки податку на додану вартість для сектору з постачання та розподілу енергоносіїв.

За її словами, цей законопроєкт передбачає зниження ПДВ на продукти харчування до 0% та зниження ПДВ до 7% для сектору з постчання, розподілу енергоресурсів.

Депутати селищної ради підтримали це звернення. Однак остаточно це питання має вирішити Верховна Рада України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя