<

Іваничівщина: дитячий майданчик, ремонт будинку культури та котел для школи – за державні кошти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:03 | 28.04.2018 / Іваничі /
Перегляди
19
/ Коментарі відсутні

27-го квітня помічники народного депутата України Ігоря Гузя, Андрій Бокоч та Ігор П’ятоха, побували у селах Грушів, Трубки, Переславичі та Павлівка, де спілкувалися із жителями сіл.

Під час зустрічі помічники нардепа з’ясовували проблеми жителів села для вирішення їх завдяки подальшого державного фінансування, а також цікавилися використанням одержаних державних коштів у минулі роки.

У селі Грушів за кошти з державного бюджету(50 тисяч гривень) минулого року біля школи було встановлено дитячий майданчик. Задоволені подарунком усі, а найбільше діти. Під час перерви вони охоче продемонстрували, як вправно вміють користуватися спорудами.

Разом з тим, жителі села висловили занепокоєння, що школа у Грушеві під загрозою закриття. Сьогодні у ній навчається 7 дітей, а з 1-го вересня буде 6. У перший клас прийде всього 2 школярів. Та попри всі вимоги освіти, що у першому класі має бути не менше 5 школярів, батьки не хочуть своїх маленьких діток відсилати у школи сіл Трубки чи Милятин за декілька кілометрів, їм спокійніше, коли малеча поруч.

Якщо школу закриють, то у села не має майбутнього, вважають його мешканці. Населення Грушева – менше 300 жителів . “А колись було велике село, більше, ніж Милятин“, – каже сільський голова Валентин Ілов.

Мешканці Грушева також висловили своє бачення щодо покращення руху громадського транспорту. Вони вважають, що ремонт 1 кілометра дороги, яка з’єднує села Грушів і Трубки дасть можливість ставити питання про відкриття автобусного маршруту через ці села.

Під час візиту у Трубки, помічники нардепа цікавилися ремонтом будинку культури, куди минулого року було спрямовано 150 тисяч гривень з державного бюджету. У співфінансуванні робіт виступила Павлівська ОТГ. У приміщенні закладу було замінено вікна та двері, а також полагоджено підлогу.

Біля клубу у Переславичах, який був відремонтований за кошти з держбюджету у співфінансуванні з місцевим, облагороджували територію – вирівнювали землю навколо приміщення та висаджували самшит, який, за словами старости села Миколи Смаля, отримали у Павлівському лісництві.

Андрій Бокоч та Ігор П’ятоха відвідали також Павлівську школу та цікавилися роботою котла для опалення школи, на який було спрямовано 200 тисяч гривень з державного бюджету та 270 тисяч з сільської ради.

Під час спілкування із мешканцями Павлівки, завідувач садочком Світлана Фіть підняла проблему ремонту підлоги у закладі.

-Ми виїжджаємо у кожне село, спілкуємось з людьми, цікавимося проблемами. Разом з активістами та головами громад і сільських рад визначаємо найбільш болючі і намагаємося допомогти кожному селу у їх вирішенні. Та хочу сказати, потрібно розуміти, що не має можливості зробити все відразу. Але спільними зусиллями ми зможемо щось зробити у кожному населеному пункті”, – зазначив  помічник депутата Андрій Бокоч під час зустрічі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця