<

Хто отримає звання “Почесний громадянин Іваничівського району”?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:45 | 10.08.2015 / Іваничі / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

4-го серпня на президії районної ради між іваничівськими депутатами виникла дискусія, кому присвоїти звання “Почесний громадянин Іваничівського району”.

Пропозиція Ярослава Гиця, депутата від “Нашої України”, присвоїти таке звання сімом загиблим в зоні АТО військовослужбовцям з району вперше прозвучала на президії районної ради 4-го серпня. Тоді більшість членів президії проголосували саме за цю пропозицію. Розгляд питання перенесли на сесію Іваничівської районної ради. Рішення вступить в силу, якщо за нього проголосують депутати.

У районній раді незадовго до цього визначили іншого кандидата на присвоєння звання. Ним став заслужений тренер України Іван Палій. Знайти компроміс депутатам не вдається ще й через те, що ініціатор ідеї посмертно вшанувати загиблих військовослужбовців Ярослав Гиць – опозиціонер лідируючої в районній раді “Свободи” та її “прихильників”.

Іван Палій – заслужений тренер України з вільної боротьби. З року в рік він готує спортсменів, котрі успішно захищають честь Іваничівського району на змаганнях усіх рівнів, в тому числі й міжнародних.

Керуюча справами районної ради Ніна Шумська у розмові з журналістами “БУГу” ствердила, що до запланованої дати вручення нагрудного знака та присвоєння звання “Почесний громадянин Іваничівського району”, 24-го серпня, залишилось мало часу, щоб оформити відповідні документи, внести поправки до Положення, за яким звання присвоять не одній, а кільком особам. Той факт, що на президії більшість проголосувала за ініціативу Ярослава Гиця, вона коментує: “Хтось один захотів попіаритись на смертях загиблих в зоні АТО, а решта подумали: як мене оцінять, адже люди в районі подумають, що я проти загиблих?”.

Натомість Ярослав Григорович та його однодумці вважають, що дату вручення нагороди можна перенести на 14-те жовтня, якщо в райраді за три тижні не вистачило часу, щоб навести лад із паперами. ” Це не піар з моєї сторони, таку ідею підтримали й інші депутати. Минулого року таке звання присвоїли посмертно загиблому на Майдані Сергієві Байдовському. Логічно було б цьогоріч вшанувати таким чином військових, котрі пожертвували свої життя за нашу свободу”,- зауважив він.

Волинь на високому рівні вшановує героїв. Наприклад, за присвоєння звання “Почесного громадянина Луцького району” депутати Луцької районної ради проголосували одноголосно. В сесійній залі ніхто не висловив жодного заперечення.

Традиційно, до нагрудного знака додається і премія у розмірі 2-х тисяч гривень. У разі, коли звання присвоять загиблим іваничівським військовим, таку виплату отримає кожна з сімей загиблих.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа