<

Двічі за день зловили п’яним за кермом: в Іваничах судили горе-водія

15:35 | 22.05.2024 / Іваничі / , , /
Перегляди
443
/ Коментарі відсутні

Водій, якого двічі за один і той же день ловили п’яним за кермом автівки, заплатить 17 тисяч гривень штрафу. Також його на один рік позбавили водійських прав.

Вперше чоловіка п’яним за кермом автомобіля LADA 21099 спіймали 5-го квітня о 15:42 в селищі Іваничі на вулиці Незалежності. Тоді прилад алкотестер «Драгер» показав 2.13 проміле. Це у понад 10 разів перевищує допустиму норму. На водія склали адмінпротокол, взяли зобов’язання не сідати за кермо та відпустили. А за півтори години затримали знову. Про це йдеться у постанові Іваничівського районного суду від 25-го квітня.

Водія в нетверезому стані вдруге зупинили о 17:21 в селищі Іваничі на вулиці Луцькій, 25. Цього разу від проходження огляду чоловік відмовився. Хоча, відповідно до матеріалів справи, він мав явні ознаки алкогольного сп`яніння: запах алкоголю з порожнини рота, порушення мови й виражене тремтіння пальців рук. Тож на чоловіка знову склали адмінпротокол.

Відтак проти чоловіка порушили адміністративне провадження за ч.1 ст. 130 КУпАП (Керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння).

В судове засідання чоловік не з’явився, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце розгляду справи. Про причини неявки в суд порушник не повідомив.

Суд, визнав чоловіка винним та оштрафував на 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік. Також водію доведеться сплатити в дохід держави 606 гривень судового збору.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Червня, Понеділок