<

Депутат Верховної Ради відвідав невеликі села Іваничівщини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:12 | 27.07.2018 / Іваничі /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У невеликих селах Іваничівського району побував народний депутат України Ігор Гузь. Він зустрівся із жителями Старого Порицька, Радович, Лукович, Орищ, Щенятина та Старосілля.

Він розповів місцевим жителям про свою роботу у стінах Верховної Ради, позицію щодо кандидатів на президентських виборах, а також про загальнополітичну ситуацію. Він зазначив, що активно співпрацює з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» і завдяки цьому вдається робити багато добрих справ для жителів округу.

Разом із депутатом працювали його помічники – Андрій Бокоч, Ігор П’ятоха, Тетяна Азаркевич, а також голова Павлівської громади Андрій Сапожник, голови Радовичівської сільради Микола Матіяш  та Луковичівської сільради Михайло Бойчук.

Запитань люди ставили чимало. Найчастіше – про майбутнє автівок на «єврономерах», ціну на газ, перерахування субсидій, пільговий проїзд і нарахування пенсій, ремонт доріг, закладів дозвілля і освіти, а також щодо закупівельної ціни на молоко.

Зокрема, у селах люди стривожені тим, що сьогодні вартість літри молока, яке купують підприємці для подальшої переробки, всього лише 4 гривні. А незабаром вони зовсім не матимуть можливості його продавати, адже це планують заборонити законодавчо.

«На превеликий жаль, це вимоги договору України та ЄС. Нам  (Україні – ред.) ставлять вимоги, і ми, як і Польща, яка вже в Євросоюзі, маємо виконувати їх», – пояснив ситуацію нардеп. Він додав, що сьогодні уряд пропонує сільським жителям створювати кооперативи, на обладнання для яких надаватимуть державне фінансування. Так, за його словами, можна буде і надалі продавати молоко, згідно з вимогами щодо вступу в Європейський Союз.

Найчастіше на зустрічах люди говорили про проблему з транспортним сполученням, адже до Радовищ, Орищ та інших сіл не ходять автобуси з Іванич чи Нововолинська. Тож, вони повинні долати пішки кілометри до найближчого села, де хоч кілька разів на день буває рейсовий автобус.

Жителі Іваничівщини, які чекають на довибори в діючі об’єднані громади, говорили і про так звані землі «поза межами населених пунктів», які зараз передають у власність ОТГ. Запитували й про те, як отримуватимуть пенсії, коли закриють відділення «Укрпошти» в селі. Ігор Гузь зазначив, що з помічниками дослідить питання. З його слів, має бути інший інструментарій, аби люди отримували необхідну кореспонденцію та нарахування, що раніше приносили поштарі.

Ще – звернулися за допомогою у встановленні дитячих майданчиків та спортивних тренажерів. До слова, за час роботи Ігоря Гузя у Верховній Раді у Старому Порицьку, Радовичах, Луковичах встановили дитмайданчики ще у 2016 році, а у Щенятині він має з’явитися вже восени. Загалом, за словами депутата, він залучив з «соцеконому» понад 4 мільйони на розвиток Іваничівського району. За ці кошти частково чи капітально відремонтували будинки культури, школи, оновили дахи, встановили енергозберігаючі вікна, придбали комп’ютери для занять учнів на уроках з інформатики та облаштували понад сотню різних дитячо-спортивних платформ у регіоні Прибужжя.

Ігор Гузь додав, що за час його робити в парламенті, для розвитку Старого Порицька спрямували з держбюджету 230 тисяч гривень, Луковичівської сільської ради (Орищі, Луковичі, Бужковичі) 830 тисяч гривень, с. Старосілля (Павлівської ОТГ) 160 тисяч гривень.

 «Ми з командою відвідуємо навіть найменші села. Щороку намагаюся особисто чи за допомогою помічників заїхати у кожне місто і село мого округу, почути людей. Втім, мало хто знає, що це не тільки Іваничівський район, а й 57-тисячний Нововолинськ, 36-тисячний Володимир-Волинський, і ще села Любомльського та Володимир-Волинського району. Загалом – це 211 населених пунктів, у яких ми були від одного до тридцяти разів», – зазначив нардеп.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота