<

Через війну шкільні лінійки скасували: у ліцеях Іваничівської громади останній дзвоник пролунав онлайн

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:15 | 31.05.2022 / Іваничі / , /
Перегляди
398
/ Коментарі відсутні

31-го травня для випускників шкіл Іваничівської громади пролунав останній дзвоник. Цьогоріч заходи в навчальних закладах відбулися без урочистостей в режимі онлайн.

Нагадаємо, цьогорічний навчальний рік в Україні був нелегким. Школярі здебільшого навчалися дистанційно. Спочатку через коронавірус і введений карантин, а потім через повномасштабний військовий напад росії на нашу країну.

Свято останнього дзвоника цьогоріч також було не традиційним. Відповідно до чинного законодавства, кожен навчальний заклад міг самостійно вирішувати чи проводити урочистості й обирати свій формат їх проведення.

В Іваничах ризикувати не стали та провели заходи в онлайн режимі. Так, щоб сповістити учнів про закінчення навчально року керівництво та вчителі навчальних закладів громади записали відеозвернення, які розмістили на своїх інтернет-ресурсах. 

У коментарі БУГу начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради Алла Наумук повідомила, що цього року попрощалися зі школою і вирушили в доросле, самостійне життя 74 випускники-одинадцятикласники. Один з них – переселенець, який закінчив 11-ий клас в Іваничівському ліцеї №1.

Також по школах громади є 105 – дев’ятикласників, двоє з них – переселенці, які також закінчували навчання в Іваничівському ліцеї №1. Дехто з них теж більше не повернеться за шкільну парту, тому останній дзвоник пролунав і для них.

За словами Алли Наумук, цьогоріч в ліцеях громади є 8 медалістів. Чотири випускники за свої успіхи в навчанні отримають золоті медалі й ще стільки ж – срібні.

“В Іваничівському ліцеї №1 є 41 випускник. Троє з них за свої успіхи в навчанні отримають золоті медалі, ще троє – срібні. В ліцеї №2 – 11 випускників. Медалістів немає. З Мишівським ліцеєм попрощаються – 22 випускники. Один з них закінчує навчання із золотою медаллю і ще один – зі срібною. Соснинський ліцей цього року не мав 11-го класу”, – зазначила головна освітянка громади.

Вона зауважила, що найімовірніше у школах громади цьогоріч не буде й урочистого свята випускників. Адже не хочуть наражати їх на небезпеку, оскільки війна триває і сирени продовжують звучати. Однак, як наголосила Алла Наумук, остаточно вирішувати чи проводити святкові шкільні лінійки для випускників будуть директори ліцеїв.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа