<

Будинок «школяра» в Іваничах закривають? Що буде з установою для 165-ти вихованців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:40 | 6.02.2020 / Іваничі / /
Перегляди
58
/ коментарів 6

Як повідомляв БУГ раніше, Іваничівська ОТГ готова фінансувати з власного бюджету установи культури. Разом з тим, дирекція будинку дитячої та юнацької творчості в Іваничих заявили, що жодна ОТГ не забирає їх під своє «крило». Що ж буде із закладом та чи зможуть 165 його вихованців продовжувати відвідувати гуртки.

В інстаграмі опублікували лист 13-річного Богдана Матвійчука до Президента України з проханням не закривати Будинок дитячої та юнацької творчості в селищі Іваничі (будинок “школяра”).

“За збереження закладу виступають всі, а найбільше – його вихованці. Життя у Будинку дитячої та юнацької творчості могло б вирувати й надалі, якби від адміністрації не надійшов лист про його ліквідацію. За словами в. о. начальника відділу освіти та молоді Жанни Кеби, заклад закривають через відсутність фонду оплати праці. Ліквідаційний процес триває 2 місяці, а це значить, що 24 лютого Іваничівський БДЮТ закриє двері для 165 вихованців,”- йдеться у дописі.

Директорка вважає, що заклад міг би працювати до кінця навчального року, аби працівники встигли знайти нову роботу. Наразі кількість педагогів – 5 осіб. Але жодна ОТГ не забирає їх під своє «крило». На фото роботи гуртківців, які довгий час займаються творчістю.

У коментарі голова Іваничівської ОТГ Федір Войтюк зазначив, що йде процес ліквідації установ на районному рівні. По завершенні вони будуть прийняті на баланс селища. Керівники гуртків і працівники БДЮТ залишаться на своїх посадах з відповідною оплатою праці.

“Ми будемо чекати ліквідаційного періоду – 2 місяці. Після 24-го лютого ми готові прийняти на баланс будинок “школяра”. Юридичної організації БДЮТ не буде. Установа ввійде до складу комунального закладу «Цент культури, дозвілля та спорту Іваничівської селищної ради». Селищна рада планує зберегти та розширити дитячі гуртки, які функціонують у Будинку дитячої та юнацької творчості “, – говорить Федір Войтюк.

Нагадаємо, Центр культури, дозвілля та спорту утворили в Іваничах, щоб взяти на баланс установи районної власності та прийняти працівників на роботу.

“Районна рада прийняла рішення про ліквідацію установ, а не передачі їх на баланс селища. Триває ліквідаційний період. Іваничівська селищна рада взяла в оренду всі установи, крім будинку “школяра”. Та всіх працівників готові прийняті на роботу в центр культури, дозвілля та спорту на гурткову роботу. Там чотири працівника. Так, вони втрачають статус педадогічних, але діти зможуть далі відвідувати гуртки”, – про такий вихід із ситуації, що склалася, розповів Войтюк.

Читайте також:

Іваничівська ОТГ готова прийняти на утримання установи культури району




коментарів: 6
  1. Шо, шо а майстерності продавати все , що можна та неможна, навчилися добре. Совєт будував, а свідомі патріоти продають. Так виходить? Нє?

  2. Я сам відвідував судномодельний. З часом привів свого сина . Мені зараз за 40 , але я постійно згадую свого наставника і товариша Василя Івановича . Скільки в людини терпіння . Ми їздили на область , брали призові місця . Кораблики ,які ми виготовляли ще й досі стоять на поличках . А один з моїх корабликів стояв у музеї . Ми хочемо здорове і хороше покоління ?Куди піти дітям , чиновники також мають і дітей , і онуків. Вирішили , що майно музею перенисуть в Просвіту ,а що з приміщенням ? Те саме чекає Будинок школяра , центр Іванич .

  3. 165 вихованців? А можна список цих вихованців, список гуртків та їх керівників?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя