<

Без конкурсу і випробувального терміну: новим начальником ЖКГ в Іваничівській громаді став експоліцейський

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:42 | 1.06.2021 / Іваничі / , /
Перегляди
4385
/ коментарів 7

В Іваничівській громаді змінився начальник Виробничого управління житлово-комунального господарства. Попередній звільнився за станом здоров’я, а на зміну йому прийшов колишній працівник поліції.

Про зміни в кадрах комунального підприємства повідомили 31-го травня під час земельної комісії селищної ради.

Так, попередній очільник ЖКГ Петро Крась звільнився. І його місце зайняв колишній поліцейський Олександр Істомін.

Новий керівник призначений розпорядженням голови селищної ради. І що цікаво, без конкурсу, випробувального терміну, строком на 5 років.

Розглядаючи питання «Про затвердження граничної чисельності працівників КП «Виробниче управління житлово-комунального господарства», яке винесене на чергову сесію, члени земельної комісії обурились, чому нового начальника призначили без проведення конкурсу.

Голова селищної ради Лідія Томашевська пояснила: рішення прийняла відповідно до статуту підприємства. До того ж, не було кому керувати ЖКГ, оскільки попередній начальник звільнився, так само, як і економіст.

«Я була здивована, коли поступила заява від попереднього начальника на звільнення з посади. Десь тижнів два я її відкладала, кілька разів розмовляла з ним і намагалась переконати його. Але він сказав, що не має здоров’я і працювати не буде. Економіст теж звільнилася. Технічні працівники були не готові брати на себе обов’язки керівника, тому прийшлося терміново вирішувати це кадрове питання.

На тимчасово виконуючого обов’язки керівника ЖКО ніхто не погоджувався. Відповідно до статуту підприємства, прийнятого депутатами селищної ради, керівник призначається розпорядженням голови громади, а не конкурсною комісією. Через це я прийняла таке рішення», – зазначила Лідія Томашевська.

За її словами, новопризначений керівник ЖКГ подавав документи на старосту села Соснина, в нього є відповідні вищі юридична і фінансова освіти, а також бажання працювати.  

Члени комісії поцікавилися, чому новий очільник ЖКГ особисто не пропонує штатну чисельність підприємства. Олександр Істомін, у свою чергу, зауважив, що, аби визначитись з необхідною кількістю працівників, йому потрібно більше часу. Адже його призначили на посаду лише два дні тому і він ще не встиг ввійти в курс справ.

До слова, наразі Іваничівське ЖКГ переживає не легкі часи і ледве зводить кінці з кінцями. У нього зараз численні борги. Не вистачає і на зарплату працівникам. Аби хоч якось покращити ситуацію, депутати на минулій сесії прийняли рішення провести на підприємстві аудит із залученням відповідних фахівців. Але його чомусь і досі не провели.




коментарів: 7
  1. В Нововолинську так само призначили без конкурсу і випробувального терміну, засудженого за карний злочин керівника муніципальної варти)))

  2. Давай, Сашка, застосовуй всі надбанні тобою методи, шоб результат був нехай не миттєвий, але стабільно постійний.
    Шкода, шо я зараз від’їхав, я б тобі допоміг на вакантній посаді економіста.

  3. Особисто знаю Олександра, як відповідальну та порядну людину. Перспективний та розумний чоловік. Успіхів на новій посаді!!!! А за стан, до якого довели підприємство, повинні відповідати добре відомі попередники!

    • Пане Павло, хочу Вам сказати, що наше комунальне господарство не попередники довели, як Ви висловились, а саме теперішня влада на нас “забила” в особі пані Томашевської.
      Є вже така особливість в комунгоспу, що його існування можливе за рахунок споживачів послуг (жителів громади) та селищного бюджету. Тому аби весь тягар не лягав на плечі жителів, підприємство потребує постійної фінансової підтримки з боку селищної ради.
      А пані Томашевська відразу після її обрання чомусь взяла курс на роздування штату селищної ради, проведення шикарних ремонтів в своїх кабінетах та купівлю елітних меблів замість того щоб допомогти підприємству, яке забезпечує життєдіяльність громади.
      В зв’язку з цим колектив ВУЖКГ вже кілька місяців не отримує заробленої заробітної плати, а саме підприємство зараз фактично перебуває на грані знищення.
      Врятуйте, будь ласка, нас від цих трутнів.

  4. Дана історія призначення похожа на історію призначення колишнього керівника ВУЖКГ Пасевича М., він тоже був юристом ,закінчилась плачевно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок